Kongsberg Agenda takker for en varm velkomst!

Fire intense dager fylt med gode samtaler, debatter, foredrag, utstillinger, konferanser, handel, Lego, LAN, tivoli og et utall andre aktiviteter for voksne, barn og unge er over for i år. Det aller første Kongsberg Agenda ble alt vi hadde håpet på, og vel så det!
Nøkkelen til suksessen kan oppsummeres i ett ord; SAMARBEID! Ingenting av dette hadde vært mulig om det ikke var for et fantastisk engasjement fra hele byens næringsliv og befolkning – fra storindustrien til de minste handelsbedriftene, til lag og foreninger, og til dere som tok til gatene for å oppleve tilbudet. Over 170 arrangementer ble gjennomført! Det tar vi av oss hatten for.

Vi har mistet tellingen over hvor mange personer som har stått på denne våren for å realisere Kongsberg Agenda sammen med oss. Ikke visste vi at det fantes så mange gode og sprø ideer, så stor kreativitet og så stor vilje til å skape! Disse fire dagene skulle inkludere absolutt alle som har hjerte for teknologi, industri, næringsliv og kompetanse – liten som stor. Det mener vi at vi i fellesskap langt på vei har klart.

Og igjen, tusen takk til alle som besøkte Kongsberg Agenda! Det har vært en sann glede å være vertskap for alle som kom til Kongsberg sentrum disse dagene; Dere som har vært konferansedeltagere, som har hørt på Tech Talks, som har besøkt stands, som har beundret lego-modellen av «Morgendagens arbeidsplass», som har vært på bokbad og som har latt dere fascinere av teknologien som har vært vist frem. Dere som har gått i GATA, der handelen har blomstret i sydlandsk stemning. Dere som har vært på LAN, dere som har bygget Lego og dere som har kost dere på konserter på Hovedscenen eller byens ute- og serveringssteder. Uten dere hadde dette ikke blitt en suksess!

Det har vært tusenvis av fantastiske øyeblikk, og det er nesten så vi ikke tør å trekke frem høydepunkter – da disse har stått i kø.

Men vi våger likevel.

Over 600 mennesker i Grandgata for å få med seg Åpningsshowet med politisk toppmøte, tok nesten pusten fra oss. Likeledes, den utrolig gode stemningen under begge de større konsertene. Men like verdifulle er de små øyeblikkene og møtene; når dresskledde konferansedeltakere strekker hals over forskerkledte barnehagebarn, for å beundre lego-modellen, tekstmeldingen fra en mor som skriver at den sjenerte sønnen har hatt «time of his life» i lego-huben på Stortorvet, fellesskapsfølelsen i hjørnelokalet etter den forferdelige skytingen i Oslo og hvordan noen som hadde det tøft den dagen - ble tatt imot med omsorg og varme av LAN-deltakere. «Fiske- og friluftscampen for gode møter» rapporterte om fire ørret og mange flere, entusiastiske besøkende både fra flyktningmottaket og byens øvrige befolkning, og stoltheten var til å ta og føle på blant industriselskapenes ansatte som fikk vise frem teknologien sin for publikum. Listen er eviglang.

Selvsagt skal vi evaluere. Selvsagt skal vi lytte. Fordi vi vil bli bedre. Fordi ambisjonen er at Kongsberg Agenda skal bli premissgivende for nasjonale beslutningstakere, og vi skal fortsette med å styrke engasjementet, entusiasmen og innsikten til alle deltakere og besøkende.

Men først skal vi få et sceneskifte i Kongsberg. Vi gleder oss til at Kongsberg Jazzfestival tar over byen for fire nye dager spekket med god musikk, folkefest og yrende liv, slik den har gjort i snart 60 år. Nå håper vi å treffe igjen alle dere som besøkte Kongsberg Agenda, på neste ukes konserter og uteliv. Vi ses på jazzen!
Kongsberg Agenda takker for en varm velkomst!
Disse fire dagene har inkludert absolutt alle som har hjerte for teknologi, industri, næringsliv og kompetanse – liten som stor.