Kongsberg Agenda og Kongsberg Jazzfestival inngår samarbeid

24.04.2023
- Dette er en vinn-vinn situasjon for begge parter.
Det sier Wivi-Ann Bamrud, daglig leder i Kongsberg Næringsforum og Ragnhild Menes i Kongsberg Jazzfestival, etter samarbeidet som nå er inngått mellom Kongsberg Jazzfestival og Kongsberg Agenda.
 
Samarbeidet handler helt konkret om det som skjer i fellesbrukskrysset, hvor jazzboksen har stått de siste årene.
I uke 25 blir boksen en Techboks, mens den to uker senere forvandles til en jazzboks.
 
Alt som handler om infrastruktur og det praktiske rundt boksen, samarbeider Kongsberg Agenda og jazzfestivalen om, i tillegg til tett samarbeid med Kongsberg kommune som tilrettelegger av arealet. Det handler om blant annet strøm, toaletter og gjerder. Ved å samarbeide etterlater de også et mindre miljøavtrykk.
- Scenen, eller boksen, vil ikke ha lik utforming eller konsept, men vi ser helt klart fordeler med å samarbeide om dette området, sier Menes.
 
Under Kongsberg Agenda vil Techboksen fungere som en arena for utdeling av priser og et sted hvor det foregår større foredrag. I tillegg vil det være underholdning på kveldstid. Jazzfestivalen vil også være involvert i programmet under Kongsberg Agenda, om det som ikke handler om det teknologiske og faglige.  - Vi ønsker å spille opp til jazzen to uker senere, og vi vil at alle som besøker Kongsberg Agenda skal komme tilbake til jazzen to uker senere. Vi heier på hverandre, sier Bamrud.
 
- Vi tror på det å løfte sammen for å gå i riktig retning av å skape en attraktiv by med fokus på både kultur og teknologi. Nå skal vi gjøre oss noen erfaringer rundt dette samarbeidet i år, og så ser vi hvordan det kan utvikles videre etter dette, sier Menes.  Håvard Fossbakken, kommunalsjef for strategi, omdømme og næring i Kongsberg kommune, og som sitter i styringsgruppa til Kongsberg Agenda, sier at samarbeidet er godt forankret i de planene som de styrer etter.  - En og en blir ikke to, men 11. Samarbeidet gjør begge parter bedre og gir Kongsberg-samfunnet en enda bedre pakke i sum, sier Fossbakken.
 
Ronny Lie, kommunikasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen, som også sitter i styringsgruppen til Kongsberg Agenda, sier at det er veldig positivt at det bygges en bro og skapes synergier mellom de to arrangementene.  - Jazzfestivalen har en lang tradisjon i Kongsberg, mens Kongsberg Agenda er noe helt nytt. Det er plass til begge arrangementene i byen, og ved å samarbeide styrker vi både Kongsberg Jazzfestival og Kongsberg Agenda.
Kongsberg Agenda og Kongsberg Jazzfestival inngår samarbeid
Vi vil at alle som besøker Kongsberg Agenda skal komme tilbake til jazzen to uker senere. Vi heier på hverandre, sier Wivi-Ann Bamrud.
Ragnhild og Ronny
Ronny Lie, kommunikasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen, som også sitter i styringsgruppen til Kongsberg Agenda, sier at det er veldig positivt at det bygges en bro og skapes synergier mellom de to arrangementene.