KNF og vertskapsrollen

18.11.2022
Mange ser til Kongsberg, og ønsker å besøke næringslivet her. Da tar gjerne KNF vertskapsoppgaven.
KNF får stadig henvendelser fra ulike organisasjoner, politikere, bedrifter utenfor vårt område og andre som trenger hjelp og innspill til program når de skal besøke Kongsberg.
 

Mange ønsker skal oppfylles

Mange har klare ønsker om tema, eller besøk hos spesielle typer bedrifter.  Det danner  utgangspunktet for forslaget vi lager, og sender tilbake til de.  Noen ganger er det medlemskap i en organisasjon, ønske om økt kjennskap til bedrifter og/eller bransjer eller andre spesifikke ønsker og behov som avgjør hvordan det endelig programmet blir.  Som representanter for hele næringslivet i Kongsberg prøver vi i KNF å sette agenda for å vise en bredere og et mere nyansert bilde av Kongsberg enn hva mange har kunnskap om fra før.

Logistikk med togtider, transport internt i Kongsberg, personer til å presentere, adgangstillatelser og besøk i verksteder eller undervisningsområder er den siste, men også den mest krevende, delen av planleggingen.
 

NHO på besøk hos industrien

NHOs politiske avdeling i Oslo tok sist fredag turen til Kongsberg.  Målet med besøket var å se og høre hvordan Kongsbergindustrien jobber med bl.a kompetanse og grønne industriprosjekter. Programpostene som da ble lagt opp innebar da et besøk i verkstedet hos GKN Aerospace, de fikk presentert hvordan K- tech utdanner de beste lærlingene, de fikk se containerriggen til Deep Purple og høre om Semcons, Kongsberg Innovasjons og Kongsberg Gruppens satsning på bærekraft og grønne løsninger. En rask info om hvordan vi samarbeider i bla Kongsbergskolen ble det også tid til innimellom litt mat og skravling.
KNF og vertskapsrollen
Her ser dere hele gjengen på besøk hos GKN Aerospace.