God stemning og trangt om plassen på årets yrkesmesse

14.10.2022
Torsdag 13. oktober inviterte Kongsbergskolen til yrkesmesse i Kongsberg Idrettshall.
Hundrevis av ungdommer fikk muligheten til å bli bedre kjent med mange yrker og bedrifter denne dagen, og ikke minst fikk mange næringer vist seg frem som gode fremtidige arbeidsgivere til morgendagens ansatte. Det er som kjent rift om de kloke hodene i mange bransjer.
 

Nysgjerrige ungdommer vil vite mer om næringslivet

Elever fra ungdomsskolene hadde obligatorisk oppmøte, mens elever fra videregående skole stilte frivillig opp for å bli kjent med næringslivet og for å sjekke ut hvilke muligheter som ligger i fremtidens arbeidsplasser.  Her kunne de hilse på og snakke med folk som jobber i mange forskjellige yrker - fra snekkere til kirurger!
 
Det var mange av de samme utstillerne som tidligere år, men vi hadde også gleden av å møte hele fem nye utstillere som ikke har deltatt tidligere. Ulefos og Statkraft var blant årets nykommere.
 

Sykehuset stakk av med prisen for beste stand

Tradisjonen tro kåret vi også beste stand, som i år gikk til Kongsberg sykehus, Vestre Viken. De representerte rundt 20 yrkesgrupper på sykehuset. Begrunnelsen for prisen var en svært aktiv og engasjert gjeng på standen, med mye interaktivitet. De klarte å aktivere ungdommen på en spennende, viktig og lærerik måte, og ikke minst skape en nysgjerrighet for yrkene.
God stemning og trangt om plassen på årets yrkesmesse
Sykehuset stakk av med prisen for beste stand.
Salg og mat
Det var stor variasjon i yrkene som ble vist frem.