Fremskritt for Byliv i Kongsberg

02.02.2023
Det er nå tre måneder siden Kongsberg næringsforum bestemte seg for å kaste den gamle forumtenkingen på hodet, og gå fra fire bransjeforumer, til ett felles forum for Byliv.  

Denne uken fikk vi virkelig se en smakebit på suksessfaktorene dette gir.

I stedet for faste møter, kaller vi nå inn til temabaserte forum når det dukker opp ting som trenger å diskuteres i fellesskap. Det er åpent for alle medlemmer fra handelsbransjen, restaurant, overnatting, opplevelser og gårdeiere. Nettopp fordi vi berøres ulikt av de samme tingene.

Ved å sitte fysisk rundt samme bord, ser vi at vi allerede får:
  • Svar på de enkle spørsmålene raskere, slik at vi kan jobbe videre
  • Mer matnyttige og reflekterte diskusjoner og samtaler i møtene
  • Flere faktiske løsninger på bordet med en gang, med et helt annet overblikksfokus
  • En bedre forståelse for helheten og hverdagen til de rundt oss
  • Senket terskelen for å samarbeide bedre på stort og smått (eks. hotellpakker til gjester)
På ukens forum kom det opp spennende ønsker som vekket positivitet og engasjement fra flere hold. Et eksempel på dette er sommerdekor i byens vaieroppheng, på lik linje med juledekoren. Dette fenget mange og gjør det lettere å jobbe raskt fra idé til faktisk gjennomføring. Vi er på ballen!
 

Sommerkampanje i januar

Vi skriver januar måned og er allerede godt i gang med planleggingen, finansieringen og rammene for det som skal bli årets sommerkampanje! Har du enda ikke respondert med ditt bidrag og ønsker å være med? Da er det Tale du skal kontakte på: tale.steiner@knf.kongsberg.no

Hvert år går næringen i Kongsberg sammen i et spleiselag for å finansiere opp en kampanje som skal lokke folk til Kongsberg. Det er et bredt spekter i bidragsyterne, alt fra klesbutikker og bokhandlere, til hoteller og opplevelsesaktører. Sammen drømmer vi om å etablere flere slike kampanjer – og det kommer!

Det kuleste med dette arbeidet er ikke selve kampanjen, men den felles forståelsen for verdien det gir oss alle, når vi fronter byens trekkplastre. Visste du for eksempel at Laagdalsmuseet i fjor gikk inn med 15.000 kroner i fellespotten, uten å være frontet i selve kampanjen? Da snakker vi!

Målgruppen vi siker mot er aktive voksne og barnefamilien med mellomstore barn, innenfor en radius på ca. 1-2 timer rundt Kongsberg. Vi jobber iherdig videre for å kunne legge frem årets kampanje på neste Storsamling for Byliv tirsdag 21. Mars. Hold av datoen!
 

Brenner du for byliv? Vi vil ha deg med!

Helhetstenkingen rundt Byliv blir stadig mer etablert i Kongsberg og vi ser at det vokser frem engasjement fra flere hold. Vi i Kongsberg næringsforum jobber for å samle flest mulig til å jobbe i samme retning, uavhengig av bransje. Sitter du med et ønske om å delta på slike møter på vegne av din bedrift eller virksomhet, så er du hjertelig velkommen til å bli medlem hos oss! Være seg om du aldri har vært medlem eller er et tidligere medlem som nå ønsker å bli med igjen

Her finner du ytterliger informasjon om medlemskap i KNF og innmeldingsskjema.

Kontaktpersoner for Byliv: Tale Steiner (tale.steiner@knf.kongsberg.no) Irene Hagen (irene.hagen@knf.kongsberg.no)
Fremskritt for Byliv i Kongsberg
Forum for Byliv representerer en rekke bransjer som jobber for et bedre sentrum og en by med mange gode opplevelser.