Fikk guidet tur i Kongsberg Teknologipark

11.04.2024
Onsdag var NHO Oslo Viken på besøk i Kongsberg. Industrien tok dem godt imot, og de fikk guidet busstur i teknologiparken.
NHO Oslo Viken møtte manne- og kvinnesterke opp, da 14 ansatte startet sitt besøk hos Kongsberg Gruppen. Der fikk de først en introduksjon av administrerende direktør i Teknologiparken Hans Petter Blokkum, før stabsjef Ørjan Stengelsrud i Kongsberg Defence & Aerospace fortalte om Kongsberg-industriens historie, en voldsom vekst de siste årene, økt kompetansebehov og veien videre.
 

En skikkelig rundtur

Hans Petter hadde booket en buss for anledningen, og var selv turguide da gjengen ble vist rundt området til teknologiparken. Bussturen gikk også innom Arsenalet, hvor det er mye byggeaktivitet om dagen.

Etter lunsj hos Kongsberg Gruppen gikk turen videre til K-tech, hvor daglig leder Stein Sandvold holdt en engasjerende presentasjon om hvordan de utdanner verdens beste lærlinger. Det ble en rask titt innom verkstedet, før turen gikk videre til TechnipFMC hvor det landbaserte pilotprogrammet Deep Purple ble presentert. Site Manager Trine Larsen fortalte litt generelt om TechnipFMC, og fremhevet ovenfor gjengen viktigheten av stabile og gode rammebetingelser – hun tok opp blant annet opp den økte arbeidsgiveravgiften som en utfordring som treffer bedriften direkte. 

Deretter ble gjengen guidet videre til Kongsberg Innovasjon hvor daglig leder Svein-Olav Torø fortalte om deres arbeid og rolle, mens klyngeleder Ole Hoen fortalte om Kongsberg Klyngens funksjon. Global Head of Change Management-HR Willy Holdahl, førte besøket videre til GKN Aerospace og etter at verneutstyr som vester, briller og sko var på plass – ble dagen avsluttet med en omvisning på GKNs verksted.
 

Stort engsjement hos gjester og vertskap

Wivi-Ann og Linn fra KNF sørget for at tidsrammen ikke sprakk fullstendig på det relativt tettpakkede programmet. Ut fra engasjementet og spørsmålene fra NHO Viken Oslo å dømme, var det en spennende dag med mye informasjon og inntrykk.  Det var også en god mulighet for industribedriftene til å fortelle om seg selv, og ikke minst hva som er viktig for per nå – som NHO kan ta med seg videre i sitt arbeid.
Fikk guidet tur i Kongsberg Teknologipark
NHO Oslo Viken startet besøket hos Kongsberg Gruppen, hvor Hans Petter Blokkum og Ørjan Stengelsrud holdt en presentasjon. 
NHO besøk GKN
Dagen ble avsluttet på GKN Aerospace