Fartsfylt sommerfest hos Skimore

29.08.2023
Skimore Kongsberg har den siste sesongen gjort enorme investeringer i anlegget, både for vinter- og sommersesongen. Dette er et stort pluss for Kongsberg.
På bakgrunn av dette, ønsket Terje og Lene i skisenteret å invitere sine by-kolleger og samarbeidspartnere til en hyggelig sammenkomst med litt info, sommeroppsummering, knallgod mat og morsomme aktiviteter forrige fredag.  

Sverre, Wivi-Ann og Tale tok selvfølgelig turen til Skimore Kongsberg på sommerfest og prøvekjøring!

Det ble selvfølgelig også en fartskonkurranse, hvor de fremmøtte gjestene fra KNF, Gyldenløve, 1624, Grand, Stortorvet Gullsmed, Junior og Kongsberg næring og turist Utvikling var representert. 
Selv om Skimore sine egne ansatte ble trukket ut av resultatlista, måtte de innrømme at vinneren uansett ville stått med seier.
 

Noe nyttig å ta videre?

Først og fremst må maten nevnes. For maken til buffet skal du lete lenge etter! Så, videre:

Ett av temaene som ble diskutert, var hvordan aktørene i byen og skisenteret kan spille hverandre gode på best mulig vis.  Pakkettering og deling av info i god tid sto seg frem. En fellesnevner for flere, er likevel manglende tid og/eller kompetanse på markedsføring av de aktivitetene som står for døren. Tiden spiser oss opp, og infoen går ut altfor sent til at andre kan bistå godt i spredningen.

Som et tiltak skal KNF sette opp kommende bylivs-forum i god tid, med klar instruks om å ta med seg info om kommende hendelser.  Det vil i tillegg settes av tid til hands-on hjelp for å få ting ut på nett.  Fra KNF sin side, påpekes likevel viktigheten av at ansvaret ligger hos aktøren.  Har du en dato for et kommende arrangement klar, så holder det første runde! SEND DET INN selv om det er neste sommer – så fyller vi på info fortløpende.
 
Det andre punktet som er høyaktuelt, er transport til Skimore vinterstid, og på sikt sommerstid.  
Det hjelper lite med innsalg av Kongsberg som vinterdestinasjon, når de besøkende står fast i sentrum. 
 

Vinterferiestunt – et knalltøft spleiselag!

I sentrum sitter hotellene med gjester som vil i bakken, på stasjonen stopper reisen for togturister som vil på ski og i Funkelia venter Terje på flere besøkende.  

Motsatt vei ønsker vi å kunne sende gjestene og hytteturister i retur for en tidlig afterski på byens mange barer og restauranter.  Hotellene er klare for å igangsette konseptene, men mangler nøkkelen – nemlig transport.  Så er det jo ikke til å stikke under en stol at en skibuss kunne lettet litt på logistikken i flere lokale hjem.

Skimore Kongsberg er først og fremst et familieskisenter.  Derfor er det mest hensiktsmessig for begge parter, samt for bylivet totalt sett, om festen i anlegget flyttes til sentrum. 

Kort oppsummert ser nå Tale og Wivi-Ann på hva det vil koste oss å sette opp skibuss i de to vinterferiehelgene i 2024, på en rute som favner om de viktigste stoppepunktene utfra kartlagt behov.  Mer om dette kommer, når vi har fått gjort litt mer research.  Neste steg er å sjekke interessen for å bidra inn i dette spleiselaget.
 
Hytteområdet i anlegget er også i utvikling, noe som gjør at det stadig blir flere besøkende som kunne tenke seg en tur til sentrum - kanskje får vi utløst litt ekstra vinterhandel og restaurantbesøk også?
 

Jaja, men hvem vant, da?

Det hele startet som nevnt med en litt regntung, men ellers vanvittig morsom seanse med de nye Formula G bilene! Dette er uten tvil en aktivitet som egner seg for firmasamlinger eller som en tilleggsaktivitet i andre selskaper.
Vil du prøve det med familien eller alene, er det også fullt mulig!  Enda bedre – er du skimoremedlem, så kjører du gratis.  

Så, tilbake til vinneren:  Engasjementet var høyt, farten svært varierende og vinneren soleklar.  Geir Aage er nemlig ikke bare en racer på vanlige veier, men har også et talent for «olabil».  Vi gratulerer Gyldenløve som regjerende mestre - så får vi se hvor lenge han får beholde medaljen da…
 
Hvem er klare for bedriftsliga neste år?
Fartsfylt sommerfest hos Skimore
Regnet la ingen demper på entusiasmen nå olabil-løypa skulle testes.
Vinner av olabilløp
Geir-Aage Tveito (t.h) var kveldens ubestridte vinner av olabilløpet, og ble behørig gratulert av daglig leder i Skimore Kongsberg Terje T. Karlsen.