En uke med mange høydepunkter

28.10.2022
For en uke!!  Vår første storsamling for Byliv, lasershow og kick-start for styringsgruppa i Kongsberg Agenda.
Beste stand-up ever...  Tirsdag kveld kl. 18:00 la vi storsamlingen for byliv i Kongsberg til byens kanskje beste utested per i dag, Privat Bar. Konklusjonen? Dette funka. Byutvikling, samarbeid og fremdrift skapes minst like godt utenfor en standard konferansesal. Kveldens høydepunkt? Bylivsdebatten. Ler mer om arrangementet her.

Irene vier mye tid til planlegging av julegater og julegrantenning. I år blir alle wire som girlanderne henger i skiftet ut, og veggfester blir kontrollert. En stor takk til Kongsberg kommune som gjør jobben! Vi bikker straks over i vintermånedene, og vår helårs vedlikeholdsavtale av sentrumsfortau med Bryn Bydrift ble denne uka derfor gjennomgått og kvalitetssikret.

Tales tur til Refnes Gods onsdag morgen startet med en brått stengt tunell, en real omvei og en vinglete fergetur. Vel fremme møtte hun over 20 representanter fra reiselivsnæringen i Viken. En ny arena hvor det i starten handler om å orientere seg om mulighetene som finnes og bli kjent. Temaer for dagen var en generell status for bransjen, kort erfaringsdeling fra egen by, tilgjengelige midler og hva oppløsningen av Viken har å si for reiselivet fremover.

Fikk du med deg de spektakulære foto- og filmopptakene onsdag kveld? Sverre og Vekst i Kongsberg har tatt nye grep for å møte industriens enorme rekrutteringsbehov. Gjennom kvelden ble deler av fossen, skogen og Hyttegata lyssatt med laserkunst. Målet er å styrke Kongsberg sin posisjon som landets fremste teknologiby  og som et fantastisk sted å bo og jobbe.

Minglemølla får vann på hjulet igjen.  Torsdag var det klart for «restart»-møte for Minglemølla. Minglemølla skal fortsette å være en lavterskel møtearena for deg som er ny i byen på jobbfronten, eller som allerede jobber i Kongsberg med ønske om å bygge nettverk. Sammen med Kjetil fra Energimølla, Camilla og Tone fra KOG og Esther fra Kommunen, har Tale landet en videre tanke for konseptet. KNF sin rolle blir å sparre på innhold, samt dele det glade budskap med fellesskapet. Vi mener som mange at dette dekker et behov i Kongsberg.

Arbeidet med handlingsplan og budsjett for Vekst i Kongsberg satsingen i 2023 ble sparket i fredag morgen, og Wivi-Ann og Sverre møtte Håvard Fossbakken fra kommunen for å stake ut kursen videre. Viktige momenter blir det økte behovet for å tiltrekke oss ny arbeidskraft til Teknologibyen og hvordan synliggjøre Kongsberg som et veldig godt sted å leve.

Sist, men ikke minst, denne uka..  Styringsgruppa for Kongsberg Agenda er formelt etablert, og Wivi-Ann hadde sitt første møte med dem fredag formiddag.  Det vil vel si at vi er offisielt i gang med å rigge neste sommers vakreste eventyr i Kongsberg!
En uke med mange høydepunkter
Byliv
Det var kjempegøy å kunne ønske velkommen på et stappfullt Privat.
Refsnes Gods
Tale møtte reiselivsfolk fra hele Viken på ærverdige Refsnes Gods.
Laser fra Hyttegata
Lågen ble badet i lys fra laser
Laser rød
Spektakulært i skogen ved Skrim