En dugnad for landet - en dugnad for Kongsberg!

03.05.2023
Norsksenteret trenger bedrifter til dugnad for språkpraksis.
Kongsberg kommune bosatte i 2022 150 flyktninger, og det vil bli det samme antallet i 2023. De som kommer er i hovedsak fra Ukraina, og de har med seg høy utdanning fra hjemlandet. Disse nye kongsbergenserne er en stor ressurs for kommunen vår, de har kompetanse vi trenger i næringslivet.
 
Når de kommer til Norge går de først på norskopplæring på Kongsberg norsksenter. De lærer raskt, og vil snart kunne kommunisere på norsk. Da ønsker de å fortsette norskopplæringen ute på en arbeidsplass, i kombinasjon med fortsatt norskkurs. Dette kalles språkpraksis. Målet er å lære norsk samtidig som de får kjennskap til norsk arbeidsliv.
 
Nå trenger Kongsberg Norsksenter flere bedrifter som kan være med på denne dugnaden. Det er ingen kostnad for bedriften, dette er kun et ledd i opplæringen. Det behøver heller ikke være jobb i sikte, men vi forsøker å plassere våre deltakere på arbeidsplasser som de er egnet til. 
 
Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å være med på dugnaden med å gi praksis for engasjerte, arbeidsomme og positive ukrainere som gjerne vil gjøre en innsats. 
 
I dag har barnehager, skoler, butikker, interkommunalt arkiv, Kongsberg sykehus, Rambøl, Vestsiden tannlegesenter, Laagendalsposten, Kirkens bymisjon og mange flere stilt opp. Men det trengs flere bedrifter. Vær kreativ, har du en stor eller liten jobb som kan gi erfaring til en flyktning?  
 
Har dere spørsmål, så ta kontakt med Wenche Andersen, wenche.andersen@kongsberg.kommune.no mob 48 16 64 10.
 
En dugnad for landet - en dugnad for Kongsberg!
Norsksenteret trenger flere bedrifter til språkdugnad!