Det satses i Kongsberg

20.12.2020
I korona-året har nye samarbeidskonstellasjoner oppstått, og nye bedrifter, produkter og tjenester har sett dagens lys.
2020 har vært preget av dårlige nyheter om svikt i markedet, nedleggelser og økt arbeidsledighet. Men midt oppe i alt dette er det noen som har sett nye muligheter og satset friskt.

Så et marked i lokalpatriotismen


SUS FRA SKOGEN er en nytenkende gründerbedrift fra Kongsberg som skaper stolthetsprodukter for lokalpatrioter og andre heiagjenger. Konseptet ble startet i ren begeistring og et ønske om å bidra med noe positivt til byen min som jeg er så glad i, Kongsberg – sier gründer Silje Holter. Det er så mye vi kan være stolte av her. Det er helt klart mye bra som gjøres allerede, men vi kan jo alltid bli bedre. Dessuten mener jeg at vi har et stort uutnyttet potensial innenfor turisme og generell synlighet, både med tanke på vår helt unike sølvverkshistorie, men også med tanke på rollen vår i dag som en moderne teknologiby.
 

Skaper nye produkter i vanskelige tider


Det lokale filmproduksjonsselskapet METAFOR satser friskt. Selskapet har lenge hatt en tanke om å etablere et tv-studio i Kongsberg. Da koronasituasjonen fortsatte utover høsten, og det åpnet seg en mulighet for et passende lokale i Kirkegata, kastet de seg rundt og satset.

Responsen fra flere av Teknologibyens bedrifter har vært veldig god og de har allerede gjort flere digitale sendinger for noen av de største bedriftene i byen. Metafor jobber kontinuerlig med å utvikle konseptet for å kunne tilby kundene nyskapende løsninger. Nå tilbyr de live-sendinger og opptak, digitale konferanser, webinarer, allmøter, produktpresentasjoner, panel-debatter osv. Det neste på lista av produkter er AR-integrering i studio for å ta presentasjonene til et nytt nivå, passende for Teknologibyen Kongsberg. Da vil man kunne se en 3D representasjon av produkter og teknologi hengende i lufta som et hologram. Dette vil gi spennende nye muligheter for teknologibedriftene til å presentere seg

Selv om 2020 har vært et tøft år for mange, har året vært det beste for Metafor noensinne. De har satset og de har klart å tilpasse seg kundenes endrede behov og fått belønning for det. 

Dekker opp for nye matopplevelser


PARADOXE Restaurant åpnet 11. desember. Med erfaring fra både det spanske og det franske kjøkkenet, henter innehaver Per Ingar Lien inspirasjon fra nettopp disse landene. Her serveres klassiske franske retter i restauranten og spanske småretter i den tilhørende loungen. Paradoxe holder til i de tidligere lokalene til Peppes Pizza på Tråkka, og lokalene er ikke til å kjenne igjen. i nyoppussede omgivelser i delikate farger ligger alt til rette for en annerledes matopplevelse.
 

Slow Shopping


Elin Røsholt åpnet i august FUTURE KIDS – hennes andre butikk med barneklær i Kongsberg, i Storgata 23. Konseptet «slow shopping» er helt nytt, og på Future Kids innebærer det at man hver tirsdag kan leie butikklokalet i en time, enten alene eller sammen med venner og familie. Da får dere butikken helt for dere selv, god hjelp og veiledning og bedre tid til å se på varene. Tanken bak slow shopping er at den beste handleopplevelsen skjer i butikklokalet. Men Elin og Future Kids vil nå alle, både de som vil kjøpe kjapt og effektivt på nett, de som vil handle som vanlig i butikken og de som vil ha ekstra god tid. Derfor finner du også Future Kids på nett, og med vanlige åpningstider i butikken
 

Stor omstillingsevne hos Søstrene Storaas


Noen som virkelig svingte seg rundt og så nye muligheter når koronasmitten grep om seg, er SØSTRENE STORAAS øverst i Jondalen. Allerede i april lanserte de i samarbeid med flere partnere matkassen “Kongsberg-kassa” med stor suksess. I sommer fikk nordmenn på Norgesferie fikk prøve seg på Gaming Camp på Storaas. Sammen med spillselskapet King of the Hill kombinerte de friluftsliv, gode matopplevelser og gaming som et familiekonsept. Nå i førjulstiden har søstrene kastet seg på den digitale bølgen og tilbyr både digitalt julebord der gjestene får maten levert på døra og digitalt matlagingskurs hvor deltagerne får alle ingredienser levert hjem.

Kongsberg Næringsforum gleder seg til å følge alle disse modige og driftige folkene fremover, og håper året 2021 blir et atskillig bedre år for alle.
Det satses i Kongsberg
Silje Holter i Sus fra Skogen, Metafor og Paradoxe har satset friskt i 2020.