Betongpark Skate Tour – En regnfull suksess

24.08.2023
Lørdag 19. August dro Tale og Kongsberg næringsforum i gang en skikkelig skatefest på Vestsiden i godt samarbeid med flere lokale aktører.
Med på laget var K-Tech, Sparebank 1, PK Eiendom, nyetablerte Gausdal Landhandleri, Skimore Kongsberg, Kongsberg kommune og Grand Hotel. 

Spleiselaget resulterte i at Kongsberg sin Betongpark fikk innpass på turnélista til Betongpark Skate Tour, hvor noen av landets aller beste skatere tok turen.

Arrangementet dro i gang med en solid skateoppvisning hvor blant annet 13 år gamle Silas A. Hagen hoppet ned en trapp over tre tilskuere. Dette klippet kan du se i Laagendalsposten her.

12 x Norgesmester Tonje Pedersen viste også noe av triksene fra bagen sin. Alt i alt var det mange fornøyde barn som både fikk hilse på idolene sine, tilegne seg noen tips og triks, samt prøve seg i parken på eget brett. 
 

Værgudene meldte pass

En drøy time ut i arrangementet tok dessverre regnet over. Likevel var stemningen god, kaffekoppene ble fylt opp, alle fikk autografer og stickers og ikke minst pølser, banan og brus til deltakerne. Premiene fra konkurransen som ble avlyst, har KNF beholdt. Målet er å la noen lokale ildsjeler dra i gang en lavterskel konkurranse i nærmeste fremtid – eller neste år. 
 

Bakgrunn for arrangementet

I samsvar med reiselivsstrategien skal vi jobbe for økt aktivitet og flere arrangementer som gagner lokalsamfunnet positivt. Et arrangement av denne typen fremsnakker egenorgansiert aktivitet, økt bruk av allerede etablert næranlegg og appellerer til en ung målgruppe som definitivt fortjener positiv oppmerksomhet. Som en stor bonus, trakk vi også folk utenbys fra, som blant annet Oslo og Drammen. 

Et ønsket effektmål fra slike initiativer, er at den lokale skateklubben, eller andre ildsjeler, ser potensialet for å dra i gang lignende ting i fremtiden. Det var også knallgøy å erfare hvor positiv Kongsberg kommune stilte seg til dette. Ikke bare responderte de positivt på bidrag økonomisk, men tilrettela med bord, benker og utvidet søppelhåndtering. 
 

God dekning og god stemning!

Betongpark AS tok med sin egen fotograf for å fange dagen på film. Denne gleder vi oss til å se! Under arrangementet ble også alle sponsorer presentert over anlegget, med en stor takk og jubel fra publikum. I forkant hadde også flere av de involverte bedriftene gjort stor innsats i å spre budskapet til sine kunder og målgrupper – facebook, snapschat, filmsnutter og facebook-konkurranser var noe av det som florerte på nett. De foresattes å også ut til å være happy: "Dette er spot on denne type arrangement vi ønsker oss», konstaterte flere foresatte, som takket stort for at Betongpark Skate Tour i Kongsberg Skatepark ble en realitet."  

Laagendalsposten stilte opp med et bredt smil, genuin interesse og dekket det hele på en fin måte. Det var godt å se lokalavisa i sitt rette element, noe som resulterte i godt lesestoff, kule bilder og til og med en videosnutt. Lenke til artikkelen finner du her, en oppsummering som vi føler dekker årets Tour perfekt!

Lite slår stemningen på et lokalt arrangement som engasjerer alt fra barn og ungdom til besteforeldre, unge voksne og foreldre. Det kuleste av alt, var den tilbakelente, lunge og inkluderende holdningen på tvers av generasjoner. Alle var til stede for å ha det gøy med skate i fokus, tross vær. 

 
Betongpark Skate Tour – En regnfull suksess
Full rulle - bokstavelig talt - på Betongpark Skate Tour i Kongsberg