Balansekunstnere - finnes de?

24.11.2020
På denne tiden av året gleder vi oss til adventstid, juleshopping, julebord og hyggelige samlinger i sosialt lag. Pandemien er nå inne i en ny fase med økte smittetall og strengere restriksjoner. Alle vil vi selvfølgelig bidra til å holde smittetrykket nede, men vi vil også gjerne nyte denne tiden som ligger foran oss på best mulig måte. Hvordan kan vi gjøre det samtidig som vi klarer å holde hjulene i samfunnet i gang? Dette kan for mange være en krevende balanseøvelse.
I Kongsberg Næringsforum er vi daglig i kontakt med bedrifter som strever under pandemien. Byens næringsliv kjenner det på kroppen enten det er store industribedrifter, mindre tjenesteleverandører eller handelsdrivende. Som forbrukere blir vi i det ene øyeblikket oppfordret til å leve så normalt som mulig, bruke byen og butikkene, samtidig som vi blir vi bedt om å holde oss hjemme for å begrense smitten. Det er slett ikke enkelt å orientere seg blant alle regler, rutiner og gode velmenende råd.

Kongsberg er heldigvis en trygg by å bo i. Smittetallene her er relativt lave, takket være fornuftige innbyggere som tar smittevernet seriøst. Byens butikker og serveringssteder tar også smittevern på største alvor, og strekker seg langt for at du og jeg kan handle og spise ute uten å være engstelige.

Det skal være trygt å besøke byens butikker, men det er lurt å tenke på at du ikke nødvendigvis bør handle «når alle andre» gjør det. Start julehandelen tidlig, så blir det godt med plass til alle. Flere butikker tilbyr muligheten til å handle alene eller sammen med sine nærmeste utenom ordinær åpningstid. Ønsker du ikke å dra til byen og besøke butikkene er det mange muligheter på nett, men tenk da over om du kan handle i de lokale nettbutikkene slik at du i størst mulig grad bidrar til å opprettholde arbeidsplasser i vårt nærområde. Kongsbergs butikker har et fantastisk utvalg av julegaver for enhver smak! Mulighetene er mange, og alle skal føle seg trygge.

Kanskje kan et gavekort være en fin julegave i år? Da kjøper du en gave som kan brukes når det passer mottaker best. Det finnes en rekke gavekort tilgjengelig i Kongsberg. Noen gjelder bare for én enkelt butikk, mens andre kan brukes i en rekke butikker, restauranter og på opplevelser i hele Kongsberg. Felles for alle er at de støtter det lokale næringslivet.

Er du næringsdrivende og ønsker å gi dine ansatte en påskjønnelse til jul? Hva med å gi muligheten til å spise ute på byens spisesteder i små grupper når det passer hver enkelt best? Ikke bare gleder du dine ansatte, men du støtter også opp om det lokale næringslivet. Mange spisesteder tilbyr også take-away som kan nytes i fellesskap på arbeidsplassen eller i mindre grupper hjemme. Kan det være en ide for deg?

Vi i Kongsberg Næringsforum oppfordrer dere alle til å slutte opp om de lokale butikkene og spisestedene våre, og ikke bare legge julehandelen til de store nasjonale og internasjonale nettaktørene. Vil du ha lokale butikker og spisesteder i morgen, så MÅ du faktisk bruke de i dag. I Kongsberg har vi en fantastisk dyktig handels- og serveringsbransje som tar alle forhåndsregler, og som faktisk kan vise til NULL smittetilfeller fra sine virksomheter.

Med hjerte for Kongsberg – bli en balansekunstner!!
Wivi-Ann Bamrud, daglig leder Kongsberg Næringsforum
Irene Hagen, forum for serveringssteder og forum for handel, Kongsberg Næringsforum
Balansekunstnere - finnes de?
Wivi-Ann Bamrud og Irene Hagen