Home print

Visningstur i Kongsberg

Kongsberg Næringsforum inviterte i samarbeid med lokale reiselivsaktører til visningstur tirsdag 19 juni. Dette er andre gang vi i år arrangerer visningstur, og det med med stor suksess. Totalt var vi 32 personer, både sommervikarer og fast ansatte, som deltok på turen.

Målet med disse fellesvisningene er å bli kjent med hverandres produkter og tilbud, og ikke mint knytte tettere kontakt til de andre reiselivsaktørene i byen. Økt kunnskap om lokale bedrifter, og styrkede relasjoner til de andre aktørene i området, bidrar til å gjøre anbefalinger til turister og andre besøkende lettere og mer preget av kvalitet.
Denne gangen møttes vi på Norsk Bergverksmuseum hvor vi fikk litt å bite i og en orientering om museet og sølvgruvene fra Tina og Morten. Derfra gikk turen ned Hyttegata hvor Odd Arne Helleberg delte av sin enorme kunnskap om området. Vi lover også å invitere til en full byvandring for alle våre medlemmer, der Hyttegata vil bli en del av ruta vi jobber med å etablere.

Fra Hyttegata gikk turen opp til Lågdalsmuseet hvor vi fikk informasjon om museet fra Gry og Ole Jacob. Vi fikk omvisning på Gamle Glitre Gård, og Lågdalsmuseets Venner serverte mat fra gamle dager. Gry guidet oss videre gjennom sentrum via Mølla over Nybrua og opp til Kirketorget. For de som ikke kjenner til hvorfor de ulike bruene i byen kan ha navn som forvirrer kunne Gry klare opp i. De historiske bygningene på Kirketorget fikk vi også god informasjon om. Turen endte på Christians Kjeller hvor restaurantsjef Stian fortalte om planene de har for sommeren, og videre fremover. Det ble servert en fantastisk god hamburger, og Stian og Else fra Søstrene Storaas Hotell hadde laget en quiz som Stian ledet oss gjennom. Vinnerlaget fikk med en flaske «SvigersØl» fra Søstrene Storaas Hotell.