Home print

Viken satser på NOV-samarbeidet

Mandag og tirsdag denne uken møttes de 6 næringsforeningene i Næringsforeningene Oslofjord Vest (NOV) til samarbeidsmøte på Holmsbu.

NOV er en sammenslutning av næringsforeningene i området vest for Oslo, og består av Ringerike Næringsforening, Modum Næringsråd, Næringsforeningen i Drammen, Asker Næringsråd, Bærum Næringsråd og Kongsberg Næringsforum.

NOV har eksistert siden 1995, og målet er å se på muligheten for å samarbeide om saker og prosjekter som kan styrke hele regionen. I NOV er vi opptatt av at regionen er godt befestet på Viken kartet, og sammen representerer vi et område som står for til sammen 100.000 arbeidsplasser.

Viktig for Viken

Etter fylkessammenslåingen har NOV blitt mer aktuell enn noen sinne, og i 2019 ble det tildelt midler fra Viken for å videreutvikle samarbeidet i 2020.

Under møtet på Holmsbu fikk vi besøk av Fylkesordfører Roger Ryberg og Næringsråd Johan Edvard Grimstad for en uformell samtale om næringsutvikling i Viken – da spesielt med fokus på NOV-området. Vi setter stor pris på at begge tok seg tid til å treffe oss i en hektisk hverdag. Viken er svært opptatt av hvordan de kan bidra til at næringslivet kommer seg så raskt som mulig tilbake til den nye normalen. Kompetansehevende tiltak er et av tiltakene som har vært fremmet via Fylkeskommunen .

Etter en lang periode for alle med teams-møter var det fint å kunne møtes igjen. Vi ser frem til et fortsatt godt og fruktbart samarbeid med NOV så vel som Viken Fylkeskommune.