Home print

Trainee Kongsberg er i gang!

45 nyutdannede søkte seg til traineeprogrammet denne våren og denne uken startet programmets 2 første traineer.

Mandag 3. september var første arbeidsdag for våre kandidater i trainee-programmet. Henriette Bakkerud og Ken Tran er begge ansatt i en 18 måneders traineestilling.  Henriette er Kongsbergjente og er utdannet maskiningeniør fra Universitetet i Sørøstnorge.  Ken kommer fra Oslo og er utdannet sivilingeniør (bygg) fra Universitetet i Agder.  I løpet av denne perioden skal de jobbe i 3 ulike bedrifter innenfor samme bransje.

Hvorfor valgte dere å søke trainee stilligen?

– Jeg valgte å søke på stillingen siden jeg så det som en unik mulighet til å tilnærme meg kunnskap og erfaring, sier Henriette. Det å være utplassert tre forskjellige steder virket spennende, samtidig som det vil gi meg et innblikk i hvordan flere forskjellige bedrifter utfører sitt arbeid. Dette så jeg som en mulighet som jeg vil kunne få utnytte av videre i livet.

Ken er opptatt av mulighetene for å bygge et sterkt og bredt nettverk i ulike virksomheter. Muligheten for etter- og videreutdanning hos universitetet er også noe han ønsker.

Når vi spør om hvilke forventninger de har til trainee-perioden er begge skjønt enige om at det er muligheten til å høste verdifull erfaring og utvikle seg faglig.  Dessuten håper og tror både Ken og Henriette at disse 18 månedene resulterer i at de blir enda mere attraktive i arbeidsmarkedet når de skal ut å søke fast jobb.

Vil rekruttere de beste

Bedriftene som deltar i årets trainee program er i hovedsak fra, eller har relasjon til, bygg- og anleggsbransjen.  Når vi startet programmet i samarbeid med Universitet i Sørøst-Norge hadde vi ikke ventet at det var i denne bransjen vil skulle få størst respons.  Men bransjen er opptatt av, og har et behov for, å rekruttere de beste kandidatene.  De ser på dette som en svært god mulighet til å få vist frem de muligheten som ligger i bransjen.

Muligheter for å delta i traineeprogrammet 2019

Vi starter opp rekruttering av bedrifter høsten 2018 og håper at mange bedrifter ønsker å bli med. Programmet er åpent for alle fagretninger og bransjer, og hvor målet er å tiltrekke seg unge, kloke hoder som ønsker å se hva vår region kan tilby av spennende arbeidsplasser.

Vil du vite mer om programmet SE HER

Bedriftene som deltar i programmet er: