Home print

Reiselivsstrategien er på gang!

Endelig er vi i gang med å lage en felles reiselivsstrategi for Kongsberg.  En plan for hvordan vi sammen skal satse på å skape gode opplevelser for folk som kommer hit, enten som turister, besøkende til noen som bor her eller er her i forbindelse med jobb.

Ulike overnattingsmuligheter, severdigheter og ikke minst gode aktiviteter i lokalmiljøet vårt skal til sammen gjøre at besøkende setter pris på oppholdet her og gjerne kommer igjen.

Reiselivsstrategien skal være en av fire delplaner under den vedtatte bæringsstrategien. De fire del planene er Industriplanen og  landbruksplanen,  som er politisk vedtatt denne våren. Reiselivsstrategien forventes politisk behandlet i løpet av vinteren og til høsten starter jobbingen med en handelsstrategi opp som den siste av planene.

Til å hjelpe oss med å gjennomføre en bred prosess har vi fått hjelp av Mimir as, et konsulentmiljø som siden 1996 har levert rådgivingstjenester til både enkeltbedrifter, destinasjoner og offentlige kunder i Norge.

Kjernekompetansen er reisemålsutvikling, markeds og konseptvurderinger, analyser og attraksjonsutvikling. Du kan lese mer om de på www.mimir.no

Medlemsbedriftene i KNF innen reiseliv og opplevelser er organisert i Forum for Opplevelser – et forum med en styringsgruppe.  Styringsgruppa er den samme som for reiselivsstrategien og består av:

◦ Museum:           Norsk Bergverksmuseum; Alfhild Skaardal
◦ Overnatting:     Søstrene Storaas hotell; Solveig Storaas
◦ Aktiviteter:        Kongsberg Skisenter: Halvor Jamtveit
◦ Festivaler:         Jazzfestivalen: Kai Gustavsen
◦ Spisesteder:      Restaurant Opsahlgården; Wenche Berntzen
◦ Kommunen:      Strategi og omdømmesjef Håvard Fossbakken
◦ KNF:                   Wivi-Ann Bamrud  og Hege Anita Moen

Du kan lese mer om Forum for Opplevelser her >

For å sikre en best mulig prosess med god forankring og bred involvering skal det avholdes flere ulike møtearenaer og workshops. Workshops med fokus på reiselivet generelt, hyttemarkedet, kultur og aktiviteter for å nevne noen.
Det er også mulig å komme med innspill direkte til KNF som er sekretariat og prosjektleder for strategien.