Home print

Nye brukere av ATA-carnet og EssCert

 title=

Kongsberg Næringsforum driver handelskammeret i Kongsberg og tilbyr ulike tjenester til bedriftene i Kongsberg og omegn, deriblant utstedelse av ATA-carnet og sertifisering av eksportdokumenter.

Et handelskammer er et representativt organ som arbeider for å fremme handelens- og andre næringsgruppers (kommersielle) interesser.  Onsdag 22. januar var 12 ansatte fra ulike bedrifter i Kongsberg og på Notodden på kurs hos oss for å lære mer om våre handelskammertjenester.

ATA-carnet

Vi gikk gjennom hele prosessen for å få et ATA-carnet, fra det å opprette en bruker, til å registre en søknad og hvilke krav som må oppfylles fra søkers side.
ATA-Carnet er et internasjonalt tolldokument som sparer deg og din bedrift for tid og penger ved midlertidig innførsel av varer. ATA-Carnetet forenkler tollekspedisjonen og erstatter alle eksport-, import- og transitteringsdokumenter. Under forutsetning at varene skal returneres til Norge kan du reise på carnet med vareprøver, yrkesutstyr og utstyr til messer/utstillinger uten å deponere for toll og avgifter. Les mer om ATA-Carneter her

Sertifisering av handelsdokumenter

Mange importland eller kunder krever at opplysningene i eksportdokumenter sertifiseres av et handelskammer. Vi tilbyr denne tjenesten er elektronisk gjennom systemet EssCert.
Les mer om sertifiseringer her.

Dersom din bedrift ikke hadde anledning til å delta på kurset 22. januar, eller om du vil vite mer om hvilke fordeler det er ved å bruke ATA-carnet ta kontakt med ansvarlig for handelskammertjenestene Hege Anita Moen, tlf. 32 29 90 50, ham@knf.kongsberg.no