Home print

Flott visningstur for opplevelsesbedriftene

 title=

For fjerde gang arrangerte vi i samarbeid med våre medlemmer en visningstur til byens ulike attraksjoner og serverdigheter. Denne gangen var totalt 24 personer fra byens ulike opplevelsesbedrifter på tur.

Målet med visningsturene er å bli kjent med hverandres produkter og tilbud, og ikke mint knytte tettere kontakt til våre kollegaer i opplevelsesnæringen i byen. Økt kunnskap om opplevelsesnæringen, og styrkede relasjoner til de andre aktørene i området, bidrar til å gjøre anbefalinger til besøkende lettere og mer preget av kvalitet.

Denne ettermiddagen i juni møtte vi opp på Labromuseene. Her innledet Hege Anita fra Kongsberg Næringsforum med å presentere kveldens program og fortelle litt om bakgrunnen for invitasjonen. Søstrene Storaas bød på egenprodusert spekemat før vi hadde en liten presentasjonsrunde for å bli kjent. Ole Jacob og Knut orienterte om Labromuseene og vi fikk både se og prøve flere av uteaktivitetene som finnes på museet. Det var også duket for noen konkurranser, og Quality Hotel Grand og Norsk Bergverksmuseum stakk av med hver sin seier.

Etter beøket på Labromuseene gikk ferden videre til Saggrenda og aktivitetsplassen utenfor Sølvgruvene. Her fortalte Gunhild fra Norsk Bergverksmuseum om de ulike tilbudene som finnes både på aktivitetsplassen, i sølvgruvene, i Sakkerhusene og på museet inne i sentrum. Det ble demonstrert fyrsetting, som var en anvendt teknikk for å bryte fjell før krutt og dynamitt ble vanlig. Et kraftig bål fyres opp mot fjellet med «setteved” for at berget skal sprekke.

Fra Kongsberg kommune kom Rune for å orienterte oss om hvilke tilbud kommunen har til byens innbyggere og besøkende i sommer. Både badedammer, sommercamping, merkede turstier, leke- og rekreasjonsområder faller innenfor kommunenes ansvarsområder. Deretter var turen kommet til at èn representant fra hver av de deltagende bedriftene fortalte litt om sitt tilbud i sommer.

Avslutningsvis disket de ansatte fra Norsk Bergverksmuseum opp med deilig grillmat, sponset av Roy`s Selskapsmat.  Nå føler vi oss mer forberedt til å ta imot alle besøkende som kommer til vårt område i sommer.

Tusen takk til alle som bidro med innlegg, og ikke minst til gruppa som har planlagt dette (Gry Charlotte Lj. Andsersen, Ole Jacob Cranner, Kristian Becker og Else Storaas).