Home print

Nå er det jul igjen

Julegrantenning og julegater i Kongsberg sentrum

Kongsberg Næringsforum er ansvarlig for den tradisjonelle julegrantenningen på Kirketorget, med tilhørende fakkeltog, sang, dans og besøk av julenissen. I år setter imidlertid Covid-19 en stopper for den offentlige tenningen av julegrana 1. søndag i advent. Det skal likevel bli julestemning på Kirketorget. Juletreet pyntes som tidligere år, men det blir tent i det stille. I tillegg kommer Nissens postkasse, populært blant barnehagebarn og andre som tar seg en tur og sender en hilsen til julenissen.

Julegatene i sentrum med girlandere, lys i trærne og stjerner på lyktestolper, har i alle år vært et spleiselag mellom næringsliv, gårdeiere, Kongsberg kommune og Nettpartner. Vi er inne i et svært krevende og uforutsigbart år. Det vi vet er at Covid-19 gjør at vi kommer til å reise mindre både innenlands og ut av landet de neste månedene, og at vi antakelig legger mer av julehandelen i Kongsberg. Mer enn noen gang er det derfor viktig å ha en flott, julepyntet by å vise frem!

Vi håper at byens befolkningen i størst mulig grad handler lokalt til jul, fremfor å benytte seg av netthandel. Det er viktig å støtte det lokale næringslivet når vi har mulighet til det. Det er trygt å handle i Kongsberg, for byens butikker og serveringssteder er opptatt av å følge de nasjonale retningslinjene til enhver tid. Her har vi et utmerket samarbeid med Samfunnshelse, en Interkommunal samfunnsmedisinsk enhet for Kongsberg, Øvre Eiker, Nore og Uvdal, Rollag og Flesberg.

Vi ønsker at byens innbyggere skal starte julehandelen så tidlig som mulig, derfor henger vi opp julegatebelysningen allerede neste uke. Vi håper derfor at folk kommer litt tidligere i julestemning, og dermed kommer i gang med julehandelen slik at vi får den mer spredt enn vanlig. Kongsbergs butikker har et fantastisk utvalg av julegaver for enhver smak!