Home print

Møt KNF-medlem Høyt & Lavt

Vi har vært på besøk hos Høyt & Lavt på Steinsholt – vårt eneste medlem i Vestfold, og Skandiavias største klatrepark!

Med våre medlemspresentasjoner ønsker vi å vise mangfoldet i KNFs medlemsmasse. Fra de store industrilokomotivene og teknologibedriftene, til reiseliv og handel.

Høyt & Lavt er for mange kjent for sin zipline over Lågen og klatring i tretoppene på varme sommerdager, men når jeg svinger inn på tunet med nysnø og vakkert vintervær slår julestemningen mot meg. Høyt & Lavt er nemlig mye mer enn et eldorado for barnefamilier i sommermånedene, selv om hovedsesongen er fra april til oktober.

Det er Kristina Wallin som møter meg denne dagen. Hun er ansvarlig for salg og booking, og har vært her i 3 år. Sammen med tolv andre kollegaer utgjør hun den faste staben. I dag er de riktignok bare tre på kontoret, de andre er spredd i inn- og utland på kurs og møter.

Du finner dem ”over alt”

Aktivitetsparken på Steinsholt er hovedkontor, og èn av totalt tolv Høyt & Lavt-parker fra Trondheim i nord til Kristiansand i sør. 16. desember åpnet de en ny park i Bjorli, og i løpet av 2018 kan også parker i Hemsedal og på Valsøya på Mørekysten åpne portene. Parkene på Bjorli og i Trysil har åpent hele året!

Men tilbake til Steinsholt! Den 200 mål store parken åpnet i 2009, og med 32 500 betalende gjester i året er de en betydelig reiselivs- og opplevelsesaktør i regionen vår. Sammen med spisestedet Kjærratunet tilbyr de både aktiviteter ute i parken, og god mat i den koselige kafèen hele året (forhåndsbestilling for grupper i vintersesongen). Hele høsten har grupper og firmaer benyttet seg av kurstilbud og teambuildingsaktiviteter, men nå er det julebord og familieselskaper som fyller lokalene på det koselige tunet. Kristina kan også fortelle at fra januar vil de lansere quiz- og pizzakvelder. Det er et helt nytt tilbud, og målgruppen er hovedsaklig lokalbefolkningen.

En øvelse i kommunikasjon og samarbeid

Denne sesongen har Høyt & Lavt investert i konseptet ”Diversity Icebreaker” (DI). Dette er en plattform for å utvikle et enkelt og felles språk for å utforske forskjeller i teamet. Informasjonen fra testen DI tas med ut i trekamp-aktivitet, og med egne utdannede instruktører tilbyr de firmaer og grupper en lærerik og morsom dag med aktiviteter som setter fokus på samarbeid og kommunikasjon.

Noe for alle

For alle oss som er litt svake i høyden, kan Kristina forsikre meg om at her er det øvelser for absolutt alle. Hit kommer til og med grupper med blinde, funksjonshemmede og syke. Alt tilrettelegges etter ulike behov.

Det er godt skolerte instruktører som forbereder hver og en som skal ut i løypene i skogen ned mot Lågen. Sikkerhet er en forutsetning for en god opplevelse, understreker Kristina. Og når jeg spør om det har hendt at noen må hentes ned fra trærne, så kan hun fortelle at det skjer innimellom – og det er helt uten dramatikk!

 Mange jern i ilden

Høyt & Lavt utvider og utvikler seg kontinuerlig. Eiendomsselskapet har kjøpt et sjarmerende pensjonat fra 1700-tallet i nærheten av klatreparken. Her skal det skal pusses grundig opp før det åpner i løpet av 2018. Her planlegges blant annet et spennende overnattingstilbud. Et spenstig og tøft prosjekt synes vi!

Vil du lese mer om Høyt og Lavt anbefaler vi deres nettsider hoytlavt.no.