Home print

Vår misjon er å øke kundens konkurransekraft

Aktuell med minglefrokost på Bebop & Business. Data Respons har alltid hatt sitt eget arrangement under jazzen. I år har de for første gang slått seg sammen med Bebop & Business, og byr på gratis frokost og hyggelig mingling før konferansen starter.

 

 

 

 

 

Tom Holtermann Andersen

Data Respons har 17 års fartstid på Kongsberg. Tom Holtermann Andersen har vært med i 16 av dem, og har ledet kontoret siden 2005. Når jeg spør hva de selger, forklarer Tom det med at jeg kan se på dem som en utviklingsavdeling. På oppdrag hjelper de andre bedrifter med å ta frem og forbedre teknologiprodukter, men det hender også at de på eget initiativ får ideer som presenteres som muligheter for aktuelle kunder. Data Respons driver i tillegg med forskning, og har blant annet et spennende prosjekt i samarbeid med optikkmiljøet på Høgskolen i Sør-Øst Norge, finansiert av Oslofjordfondet. Sammen med prof. Rigmor Baraas ser de på muligheten til å bruke maskinlæring og kunstig intelligens til å diagnostisere ørsmå celleforandringer på øyet.

Stor bredde gir jevn aktivitet

– Jeg er optimist, sier Tom når vi snakker om den nærmeste fremtiden. Til tross for at den siste tiden har vært turbulent for mange bedrifter, har Data Respons hatt jevn og god aktivitet. – Det skyldes at vi jobber innenfor et bredt felt, fortsetter Holtermann Andersen, som også kan fortelle at de øker bemanningen med fire nyansatte i august. Det gir en trygghet at selskapet er så solid og av en sånn størrelse at de har mulighet for å ta noe risiko. Beliggenheten i Kongsberg Teknologipark passer bedriften og Tom utmerket. Med over 40 ulike bedrifter innenfor gjerdet, gir miljøet et spennende mangfold. Mange av de mindre bedriftene i parken gjør det veldig bra, og Tom synes det er synd at disse suksesshistoriene virker å gå langt under medias radar.

Engasjert i fellesskapet

Tom Holtermann Andersen er en av pådriverne bak KNFs lederforum. – KNF er et samlingspunkt for næringslivet på tvers av bransjer, og det er nyttig sier Tom. At deltagelse i forum og møter i KNF er gratis er også viktig synes han. Det gir en lav terskel for å være med i ulike sammenhenger.

Teknologer i feit blåserekke

Det går ikke an å presentere den daglige lederen på Data Respons uten å nevne musikk. Tom er aktiv i Kongsberg Storband, og spiller også i Funkelia Groove Company. Sistnevnte spiller i jazzgata lørdagskvelden. – Det blir den feite blåserekka, sier Tom og oppfordrer alle til å komme å høre på. Han er selv med i den feite rekka med trompet. Og det er flere andre teknologer blant musikerne på scenen denne kvelden, blant annet Vebjørn Rud, Gunnar Eldevik, Øyvind Ottersen, Øyvind Løkling, Fred Hemmingsen.  Ellers er frontfigur sanger Kirsti Berg Johansen.