Home print

Konferansen ble en suksess

Vekst i Kongsberg handler om å skaffe flere innbyggere, få flere bedrifter til å etablere seg og flere gjester til å besøke byen.

Denne uken ble “Vekst i Kongsberg”-prosjektet presentert for over 120 deltakere da den helt nye Kongsbergkonferansen gikk av stabelen. Denne dagen viste til fulle at det er et voldsomt stort positivt engasjement der ute til beste for byen vår!

Det er Håvard Fossbakken i Kongsberg kommune og Sverre Engelstad i Kongsberg Næringsforum som leder prosjektet, og med seg i dette arbeidet har de så langt fått med seg 24 partnere. Disse partnerne representerer bredden i byens næringsliv, fra de største industribedriftene til utdanningsaktører, utbyggere og eiendomsutviklere, hotellene og flere mindre bedrifter fra ulike bransjer.

En by som folk vil bo i

Under konferansen ble det understreket at vekst i industrien er viktig, men at det skal jobbes med alt – både industri, bygg og anlegg, handel og reiseliv. – Vi må lage dette til en by som folk vil bo i, sa Johnny Løcka som var en av innlederne på konferansen. Han snakket blant annet om at omleggingen av E-134 vil forandre trafikkbildet vesentlig, og at dette er en unik mulighet til å ta byen tilbake og prioritere de myke trafikantene.

Vi ønsker flere engasjerte partnere

Dersom du har lyst til å se litt nærmere på noen av presentasjonene som ble vist under konferansen finner du de her.

Med enda flere partnere i prosjektet får vi satt i gang enda flere tiltak for å gjøre Kongsberg til et enda bedre sted å Bo – Jobbe – Studere og Oppleve. Hvis din bedrift har et ønske om å bidra i dette samfunnsprosjektet, men ennå ikke har blitt partner, håper jeg dere tar kontakt med oss for mer informasjon om partnerskap.