Home print

Kongsbergkassa – et resultat av nytenking

For fire uker siden ble alt snudd på hodet for mange av oss, deriblant Søstrene Storaas Hotell. Nå var det om å gjøre å finne løsninger på hvordan de kunne holde bedriften i gang.

Flere av de ansatte på Storaas kom med forslag om utkjøring av mat i en eller annen form, og etter hvert kom de sammen frem til at et samarbeidsprosjekt mellom flere bedrifter i samme situasjon ville være en god ide.

Et resultat av godt samarbeid

Rett før påsken startet ringte derfor Solveig Storaas rundt til flere andre kollegaer i restaurant- og kafebransjen og lurte på om de var interessert i å være med på et samarbeidsprosjekt. Responsen var god og resultatet ble Kongsbergkassa – en lokal matkasse! Til dette prosjektet har Søstrene Storaas fått med seg Marlenes Bistro og Madre & co, Makronpikene, Fattigmann, Gislerud Gård, Eiker Gårdsysteri, Kongsberg Emballasje og Kopisenteret.

Mottakelsen ute blant Kongsbergfolket har vært utelukkende positiv, og i løpet av den første uken fikk de inn 150 bestillinger! Else Storaas forteller at det har kommet inn mange hyggelige meldinger fra folk som har kjøpt kassa, og som synes det er et fantastisk prosjekt og at maten smaker utmerket.

Flere leveranser på gang

Bedriftene i prosjektet har allerede planlagt en ny kasse med levering onsdag 29.april, samt en 17.mai kasse. Førstnevnte kan man bestille på Søstrene Storaas sine Facebooksider innen søndag 26. april. Det har allerede kommet inn flere forhåndsbestillinger på begge de kommende kassene så det er tydelig at Kongsbergensere setter pris på initiativet, og ikke minst all den herlige lokale maten.

De involverte i prosjektet tenker hele tiden fremover, og vi skal ikke se bort ifra at dette blir et produkt som kan leve også etter Koronaens tid. Det opprinnelige formålet var å dekke deler av de faste kostnadene i disse vanskelige dagene, og minne folk på at de vil være der når alt dette er over, så eventuelle leveranser i fremtiden har de ikke tatt noen endelig stilling til ennå.