Home print

Hei – hvordan går det med deg?

Husk at alle vi i KNF er her for dere medlemmer. Trenger du råd, noen å diskutere med eller har du innspill og gode idèer - ta kontakt med oss :) 

De aller fleste av oss er vant til hektiske arbeidsdager med sosial omgang i små og store fellesskap. Når vi nå plutselig ikke kan omgås andre mennesker slik vi pleier, kan dagene alene på hjemmekontor bli en utfordrende greie.

Til tross for at vi fortsatt tilhører felleskapet er det mange av oss som føler oss litt utenfor og satt på “vent”. Derfor har vi i KNF de siste to dagene brukt tid på å ringe rundt til dere medlemmer for å høre hvordan det står til der ute. Vi kunne brukt mail eller spørreskjema, men valgte å ta opp telefonen for å ringe.

Mange av dere melder om hektiske dager, litt kaos, uforutsigbarhet og surrealistiske tilstander. Men alle har uttrykt glede for at vi ringte. Dere var åpne og delte villig deres tanker og betraktninger om det som skjer.  Og det er mange spørsmål som ingen har fasitsvar på akkurat nå; Hvordan skal vi gjøre det beste ut av denne situasjonen? Hva med de ansatte som må permitteres og får dårligere økonomi? Hva med de som er ensomme og blir enda mere isolert i sitt hjemmekontor? Hva kan vi bidra med til fellesskapet? Og hva er mulighetsrommet i denne tiden?

Vi som har ringt rundt og snakket med dere sitter igjen med en takknemlighet og beundring for alle som bidrar til å holde hjulene i gang. Dere som balanserer hverdagen med å være lærer for barna hjemme, utfører mest mulig av ordinære arbeidsoppgaver og handler mat til naboer som er i karantene. Dere som ser etter løsninger på utfordringene i bedriftene deres, som er bekymret over egen og bedriftens økonomi, som ser viktigheten av å være tydelige ledere som er rause og tenker langsiktig. Dette er balanseganger som er utfordrende for oss alle. Og ikke minst beundrer vi dere som står i førstelinja. Dere som bemanner butikkene, apotekene og alle dere i nøkkelroller som sørger for at samfunnet tross alt fungerer. Men vi er sikre på at vi etter dette kommer til å se tilbake på en tøff tid hvor vi stod samlet og tok vare på hverandre.

Mange har også fortalt at de nå endelig har tatt i bruk nye digitale plattformer som de lenge hadde planlagt, men ikke tatt seg tid til å implementere. Digitale plattformer er bra! Vi kan opprettholde møter og avtaler selv om vi er i karantene eller har hjemmekontor. Telefon, Teams, Skype og andre løsninger gir oss muligheter og fleksibilitet, særlig hvis vi også bruker de til å spørre; Hei – hvordan har du det?

Husk at alle vi i KNF er her for dere medlemmer. Trenger du råd, noen å diskutere med eller har du innspill og gode idèer – ta kontakt med oss 🙂