Home print

Full fart på Teknologidagene 2019

 title=

Mandag og tirsdag forrige uke var over 1200 elever i 2.,5., og 8. klasse med på Teknologidagenes skoleprogram. Her fikk de være med på en rekke aktiviteter med teknologifokus innen ulike områder som vindkraft, digitalisering, 3D-printing, fysikk og kjemi for å nevne noen.

Hele skoleprogrammet er en dugnad av og for elever/studenter som en del av Kongsbergskolen. Studenter fra Fagskolen Tinius Olsen skole, Universitetet i Sørøst Norge og elever fra Kongsberg Videregående skole bidro til å gi de yngre elevene spennende og annerledes opplevelser.  Alle aktivitetene forgikk i Krona, så det myldret av unge teknologer på Vestsiden disse to dagene.

 

 

Onsdag 13. november var det teknologiseminar med Kongsberg Gruppen for alle 10. klassinger i Kongsberg kommune.  Målet var å vise og fortelle at det finnes mange spennende og kanskje ikke så kjente muligheter innen teknologiindustrien her på Kongsberg.

 

Også lærerne fikk påfyll

Etter lunsj samme dag var det lærernes tur, og nesten 500 lærer fra alle utdanningsaktørene i Kongsberg var invitert. På programmet sto Eva Bratvold, som ga praktiske innspill på hva fagfornyelsen kan gi av nye muligheter i undervisningen. Fagfornyelsen vil endre mye av måten en undervisningen i grunnskolen foregår i dag, og skal anspore til mere fokus på undring, nysgjerrighet,  teknologi og kunnskapsinnhenting for å nevne noe.  Hun fortalte om hvordan vi kan ta i bruk nye digitale metoder og verktøy i undervisningen for å skape bedre læring hos elevene.  Les mer om Eva Bratvold her

Deretter var det Olaf Halland Graven fra Universitetet i Sørøst-Norge her på Kongsberg som fortalte om sin forskning på bruk av dataspill i undervisningen. Foredraget hadde tittelen «Hvordan oppnå aktivitet i læringen, og hvordan kan dataspill bidra til at eleven tar en aktiv rolle i egen læring», og mange fikk nok noe å tenke på i forhold til sine egne holdninger og syn på dataspill.

Kan e-sport brukes i skolen?

Til slutt entret King of the Hill scenen i Musikkteateret for å gi lærerne litt påfyll av kunnskap om hva e-sport i realiteten er, og hva det kan brukes til. King of the Hill er to gutter som har startet sin egen bedrift med mål om å etablere et e-sport senter i Kongsberg. De delte sine erfaringer og fremtidstanker om e-sport, eller «gaming» som det kalles på folkemunne.  I fjor ble det for første gang arrangert e-lan i Kongsberg, og som avslutning på Teknologidagene i år ble suksessen gjentatt med et døgns  e-lan på TechnipFMC.  King of the Hill sier at holdninger, fysisk aktivitet og kosthold viktige momenter for å bli en god «gamer», så kanskje foreldregenerasjonen ikke behøver å være veldig bekymret om poden tilbringer mye tid foran PC’en.