Home print

En bra dag for reiselivet

Kongsberg Næringsforum inviterte i samarbeid med lokale reiselivsaktører til visningstur tirsdag 5. februar. Dette er tredje gang vi arrangerer en slik tur med stor suksess, og denne gang var vi totalt var vi 25 personer fra byens opplevelsesnæring på tur.

Målet med disse turene er å bli kjent med hverandres produkter og tilbud, og ikke mint knytte tettere kontakt mellom bransjekollegaer i opplevelsesnæringen i byen. Økt kunnskap om hverandres bedrifter, og styrkede relasjoner til de andre aktørene i området, bidrar til å gjøre anbefalinger til besøkende lettere og mer preget av kvalitet.

Denne februarmorgenen møtte vi opp i Kongsberg Skisenter hvor vi skulle tilbringe dagen sammen.
Det var vinteraktiviteter som stod i fokus, og som seg hør og bør i Kongsberg Skisenter startet vi med rykende ferske kanelsnurrer og kaffe. Hege Anita Moen fra Kongsberg Næringsforum ønsket velkommen og presenterte dagens program og bakgrunn for arrangementet.

Mange gode innlegg

Dagen ble innledet med en introduksjon til Kongsbergs stolte skihistorie, og Erik Engebretsen fra Norsk Bergverksmuseum bidro med morsomme historier fra hoppguttas storhetstid, med Birger Ruud i spissen. Kongsberg- og omegn turistforening fortalte deretter om sitt tilbud på vinterstid med merkede løyper for de som vil gå på ski, og ikke minst informasjon om de fantastisk «labbeløypene» man finner i Kongsberg. Det er utarbeidet egne kart for disse 9 løypene, og de kan man hente hos bl.a Kongsberg Næringsforum/turistkontoret.

Rune Fredriksen fra Kongsberg Kommune orienterte om alle skimulighetene som fines lokalt i nærområdet, og henviste til at på www.skisporet.no ligger all oppdatert informasjon om oppkjørte løyper. Kommunen har også flere skøytebaner for publikum, og ved Kølabånn og Skrim, er det sågar plassert ut utstyr til gratis utlån for publikum.

Det finnes flotte muligheter for overnatting i Funkelia for de som vil «i bakken», og det var Kongsberg Booking som informerte om leie av hytter, store leiligheter og mindre leiligheter. Her er det noe for enhver smak. Avslutningsvis fortalte Halvor Jamtveit fra Kongsberg Skisenter om de endringene de har gjort i skisenteret i det siste, og ikke minst om hvilke planer de har for skisenteret fremover.

Med god mat og drikke

Etter to timer med mye god informasjon, gikk vi en liten rundtur på anlegget før vi tok heisen opp på toppen. I varmestua der oppe møtte Lene og Tone fra skisenteret oss med deilig varm eplegløgg og Solbærtoddy, noe som ble satt stor pris på. «-Feil vei» fikk vi ropt etter oss av ungdommer på skoleskidag på vei NED med heisen. Vi kunne egentlig si oss helt enige. Sola skinte og det var en alldeles nydelig dag å være ute.  Vel ned i skikroa igjen ble vi servert en helt fantastisk deilig steinovnsbakt pizza med utallige varianter av fyll. Gode og mette kunne vi konstatere at det var tid for å dra tilbake på jobb for noen, mens enkelte hadde ordnet seg resten av dagen fri for å kunne benytte muligheten til å stå på ski…

Tusen takk til alle som bidro med innlegg, til gruppa som har planlagt dette (Gry Charlotte Lj. Andsersen, Halvor Jamtveit, Else Storaas og Linda Gruvin) og sist, men ikke minst til Kongsberg Skisenter som har sponset det hele.