Home print

– Det er viktig for oss å gi tilbake!

 title=

 Nå er planleggingen av årets Vinterfestival i full gang, og derfor åpner vi årets runde med medlemspresentasjoner med Isachsen konsernet og Isachsen Anlegg.  Dette er en av Vinterfestivalens viktigste støttespillere.  I løpet av årene festivalen har vært arrangert, er det ikke få kroner og dugnadstimer disse gutta har lagt ned i jobben med rigging og snøkjøring med Roger Kjenås i spissen.

Roger KjenaasRoger Kjenås, Isachsen konsernets mann i Kongsberg, medeier og èn av totalt seks personer i ledergruppen i Isachsen konsernet, er et kjent fjes i Kongsberg og Flesberg. Han har jobbet i Isachsen i nærmere 20 av bedriftens 30-årige historie, og har gjort seg bemerket i byen i mange sammenhenger. Blant annet lanserte han i november i fjor tanken om et spektakulært bygg midt i fossen!

– Kommunen og dere må lytte til folk!

Gjennom sin rolle i Isachsen konsernet er Roger levende opptatt av by- og næringsutvikling. – Det må legges til rette for at alle typer virksomheter skal føle seg velkommen til Kongsberg, sier han når vi møtes til en prat. Spesielt er han opptatt av gode rammevilkår for små og mellomstore bedrifter, og at det legges til rette for vekst for disse virksomhetene. I disse dager gjør Øvre Eiker sine hoser grønne hos flere store aktører, og Roger er bekymret for at Kongsbergsamfunnet skal bli akterutseilt i konkurransen om nyetableringer, og i kampen om et robust handelssentrum. – Det er viktig at kommunen både lytter til de næringsdrivende, og følger med på folks ønsker og vaner, sier Roger Kjenås.

Akkurat nå er det utviklingen av næringsområdet på Toppen noe av det som opptar Isachsen konsernet og Roger Kjenås. – Husk at dette blir inngangsporten til Kongsberg, og det første som møter besøkende til byen, understreker han. Han er noe skeptisk til at det kun åpnes for plass- og transportkrevende næring (såkalt c-næring) i området, og begrunner det med at det fort kan bli et rotete og mindre innbydende område. – Hvem er det som har lyst til å svinge av E-134 der da, spør han. Roger tror at noe handel på Toppen kan generere trafikk ned til sentrum den dagen nye E-134 åpner. – Også må det jo gjøres noe med skiltinga der oppe, sier han. – Det må jo være noe med skikkelig teknologi!

Primus motor i Vinterfestivalen

Det er viktig for Isachsen konsernet å gi noe tilbake. Derfor har de engasjert seg i Kongsbergsamfunnet lenge før de ble medlem i KNF. I år er det blant annet 6. gang de kjører snø til barneskirenn i sentrum. Personlig har Roger også engasjert seg langt over gjennomsnittet i Vinterfestivalen som har blitt Kongsbergs store folkefest i februar. Dette er mannen som realiserte hoppet på brua og fikk laget den spektakulære pølsekjelen i fjor. I år trår Isachsen konsernet til igjen, og sørger sammen med flere andre frivillige for at vi får skiløyper i sentrum og folkefest i Vintergata.

Tar samfunnsansvaret på alvor

Det er ikke bare i Kongsberg Isachsen engasjerer seg. Konsernet sponser idrett for barn og unge med mellom to og tre millioner kroner i året. Mange idrettslag har utfordringer med å samle nok foreldre til å forestå kjøring der hvor de unge og håpefulle for eksempel skal delta på cuper og arrangementer hvor deltagelse krever transport, og da stiller Isachsen opp med bussen ”Isac”. Og som ikke det var nok, samarbeider de også med Kirkens Bymisjon.

Før vi avslutter praten vår, spør Roger om jeg ikke skal spørre om hvorfor han jobber i Isachsen konsernet? Før jeg rekker å trekke pusten, kommer svaret kontant av seg selv; ”fordi det ikke finnes noe bedre sted!”

Fakta om Isachsen konsernet
Isachsen er et norsk entreprenørkonsern, etablert av Rune Isachsen i 1986
Antall ansatte: 594

Hæhre Isachsen Gruppen er resultatet av sammenslåingen mellom Hæhre, en av Norges største aktører innen vei- og anleggsutbygging, og Isachsen, som er en stor regional entreprenør i det offentlige og private anleggsmarkedet. I disse dager jobbes det med en sammenslåing av Hæhre Isachsen Gruppen og Betonmast. Det sammenslåtte selskapet vil bli blant Norges største bygg- og anleggsentreprenører med over 2 200 ansatte. Konsernsjef i Betonmast, Jørgen Evensen, skal lede det nye selskapet som skal hete BetonmastHæhre.