Home print

Årets Yrkesmesse

 title=

Torsdag 13. september åpner vi dørene til årets Yrkesmesse i Idrettshallen i Kongsberg. Dette er tredje gang vi arrangerer messen der elever i Kongsberg kan få vite mer om arbeidslivet, og hvilke muligheter de har.

Vi gjentar suksessen fra i fjor, og inviterer elever fra videregående skole på kveldstid. Da kan også foreldre og foresatte, som ønsker å få oppdatere seg om hvordan arbeidslivet utvikler seg, bli med. Det er jo ikke til å underslå at mye har forandret seg, og kommer til å endre seg fremover.  Det vil også være “åpent hus” fra kl. 17 til kl. 18.30 for elever som vil ha en ekstra runde, kanskje sammen med foreldrene sine.

Nyhet på messa

Nytt av året er motivasjonsforedrag. Tema er «Hva forventes i arbeidslivet med hensyn til blant annet oppmøte, punktlighet, holdninger. Hva en attraktiv arbeidstaker/arbeidssøker? Hva bør elevene være bevisste på med hensyn til et fremtidig yrkesliv?»

Målet med Yrkesmessa er å gjøre ungdom kjent med næringslivet i regionen og de mulighetene som vil være for å få en fremtidig arbeidsplass i sin egen region. Yrkesmessa skal synliggjøre hva som finnes av fag/yrker og muligheter innen privat og offentlig sektor i Kongsberg og omegn.

Messa byr på nærmere femti stands, hvor ungdommene skal fordype seg i et par forhåndsvalgte yrker. Så håper vi også at mange vil bli nysgjerrig på yrker ikke har tenkt så mye på tidligere. Derfor skal de også besøke stands med yrker som ikke er førstevalget.

Det er Kongsbergskolen som er arrangør.