Home print

Årets tv-aksjon “Et hav av muligheter”

 title=

Årets tv-aksjon «Et hav av muligheter», går i år til WWF, der målet er å bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker i Sørøst-Asia. TV-aksjonen 2020 går av stabelen søndag 18. oktober. Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. En fjerdedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand. Les mer her: blimed.no

Aksjonen har som mange andre i 2020 møtt på noen utfordringer  i og med koronasituasjonen, men viktigheten av å bry seg har på ingen måte blitt mindre i 2020.

Har du eller din bedrift lyst til å bidra til årets TV-aksjon, så finnes det mange muligheter for det. TV-aksjonen er i innspurtsfasen, så la deg inspirere og les mer om aksjonen på blimed.no

Egen næringslivsspleis for Kongsberg

Det er opprettet en egen innsamling for næringslivet i Kongsberg som bedriftene kan støtte. Kongsberg er en giverglad kommune og vi er svært stolt og takknemlig over den innsatsen og støtten kommunens næringsliv i alle år har bidratt med.

Årets innsamlingsaksjon blir en annerledes aksjon på grunn av pandemien. Det blir ingen tradisjonell bøssebæring, men innsamling via digitale bøsser tilpasset privatpersoner, lag og organisasjoner og næringslivet. Vi kommer heller ikke til å samle et ringepanel for å be om bidrag til årets TV-aksjon. Bedriftene i kommunen er ulikt rammet av pandemien og mange har fått store økonomiske utfordringer.

Vi oppfordrer de bedriftene som har mulighet til å bidra om å registrer beløpet på Kongsberg sin egen næringslivsspleis.  Beløpet vil bli registrert på xxx kommune. En annen mulighet er å opprette en bedriftsinnsamling som kan bidra til å styrke lagånden og fellesskapsfølelsen i bedriften. Det er artig å gjøre noe nytt sammen, og temaet plast i havet vil helt sikkert engasjere alle. Enkeltpersoner i bedriften kan også opprette sin egen digitale bøsse til bruk i egne nettverk.