Home print

Åpne medlemsmøter

På de åpne medlemsmøtene tar vi opp temaer og saker som er aktuelle for alle medlemmer, uansett bransje og størrelse.

 

2020


Hvordan kan du kommunisere og nå fram til kundene dine digitalt?

Nettsider, Google, sosiale medier og godt innhold er stikkord som i stor grad gir svarene på dette spørsmålet. Akari ønsker å dele noe av kunnskapen de sitter på om nettopp digital markedsføring og kommunikasjon.


ATA-carnet og sertifisering av eksportdokumenter

Reiser din bedrift utenlands med vareprøver, verktøy, testutstyr e.l. ved serviceoppdrag eller messer? Informasjonsmøtet var rettet både mot de som ikke kjenner til handelskammertjenester fra tidligere, og de som allerede har en del kunnskap men som ønsker mer påfyll. Se invitasjonen og agenda her >


Selvledelse inn i et nytt tiår

De som presterer høyt, har overskudd og energi uansett omstendigheter – hva gjør de annerledes? Mona Steenberg Gran og Nina Fjeldhaug fra Ledervekst kom for å dele innsikt og verktøy som er bevist at løfter prestasjon, eget overskudd og tilfredshet.

2019


Har din bedrift stor reisevirksomhet?

Vi inviterte travel managere og andre med interesse av transport, reise og overnatting i Kongsberg. På agendaen sto åpningen av hotellet 1624, Olaf Flåterud presenterte Notodden Flyplass og vi fikk høre om et nytt tilbud fra Flytoget.


Informasjonsmøte om oppgradering av Myntgata/Klokkerbakken

Myntgata/Klokkerbakken skal oppgraderes med asfaltert sykkelfelt i begge retninger, samt at gammel og dårlig brostein i kjørebanen skal skiftes ut. I tillegg skal den delen av kirkegårdsmuren som ligger langs Klokkerbakken rehabiliteres. Muren skal i all hovedsak tas ned og settes opp igjen. Hva vil dette bety for tilgjengeligheten til de som driver næringsvirksomhet på Vestsida?


Visningstur i Kongsberg Teknologipark

Er du nysgjerrig på hva som skjer «innenfor gjerdet»? Bli bedre kjent med bedriftene, menneskene og historien til Kongsberg Teknologipark. Johnny Løcka, Administrerende direktør i Kongsberg Teknologipark gir oss en presentasjon av “parken”. Les mer her >


Trender i Sosiale Medier

Hva skjer nå i sosiale medier? Har Facebook virkelig blitt et ”gamlismedium” og er i ferd med å dø ut? Hva gjelder egentlig i sosiale medier nå? Lene Grønli fra Godt Sagt gjorde oss litt klokere på hvor vi bør legge innsatsen fremove, gode tips og triks til hvordan man kan jobbe mer effektivt med Facebook og Instagram, og hvordan kan treffe ditt publikum bedre.


Vekststrategi – hvordan gå fra en god plan til faktisk handling

Miniseminar i samarbeid med EY og Kongsberg Innovasjon. Seminaret var aktuelt for små som mellomstore virksomheter, og både for godt etablerte selskaper og bedrifter i oppstartsfasen. Her ble det vist hvordan ledende praksis kan bedre strategisk plan for å oppnå framtidige mål og bærekraftig vekst, og hvordan digitalisering kan påvirke strategien.

 

2018


Åpent folkemøte om Kongsbergmarken

Vi inviterer alle i Kongsberg til å tenke nytt om Kongsbergmarken.  Nå trenger vi deres ideer og forslag – her har du muligheten til å bli med å skape noe nytt!


Kongsbergmarken 2019

Som sikkert mange har fått med seg blir det endringer i Kongsbergmarken både for 2019 og fremover. Vi er i gang med planleggingen av hvordan vi skal jobbe med Kongsbergmarken videre, men 2019 kommer fort og derfor må vi nå lande hva vi gjør med førstkommende Kongsbergmarken. Dette er deres mulighet til å påvirke arrangementet i 2019.


Vi presenterer Kongsbergs nye Strategi- og omdømmesjef

Kongsberg kommune har gjennom prosjektet ”Vekst i Kongsberg” ansatt Håvard Fossbakken i den nye stillingen som Strategi- og omdømmesjef.  Han presenterte seg for KNFs medlemmer, og fortalte hva han tenker om prosjektet og sin rolle i dette arbeidet.


Om livet

I samarbeid med Kirkens Bymisjon inviterte KNF frokostmøte med komikeren Jon Schau. Jon Schau har opplevd mye i sitt liv. Han fortalte om sine opp og nedturer i en humørfylt innpakning, og ga en fullsatt sal ord til ettertanke.


Sentrumsbutikkenes kappløp mot teknologigigantene

Et mangfold av handel og opplevelser har alltid vært nødvendig for å sikre vitale bysentra. Samtidig er hele fundamentet for handel nå i endring. Og det endres raskt, drevet av ny teknologi og endret forbrukeratferd. Lengst fram i løypa ligger de globale teknologigigantene   som Amazon. Vil butikkene lide samme skjebne som papiravisene, og hva betyr dette for sentrum?


Hvordan jobbe godt i team?

De ansatte er bedriftens viktigste ressurs! Hvordan og hvorfor du bør investere i deg selv og ditt team? Sammen med Høyt & Lavt arrangerte vi frokostmøte om metodikk for utvikling av team basert på erfaringer! Uansett om man jobber selvstendig eller som leder/mellomleder i en større bedrift er man avhengig av å samarbeide med andre. Les mer her >


Er du interessert i Kongsberg og i byutvikling?

Mange har gode forslag til sentrumsutvikling, parkeringsreglement,biltrafikk og hyggelige uteområder i Kongsberg. Men hvem har ansvaret? Transportøkonomisk institutt ga faglig påfyll om hva som finnes av fakta, forskning og kunnskap. Og sammen med de og Telemarksforskning konkluderte vi med at vi skal gjennomføre et forskningsløp om Kongsbergs utvikling.  Les mer her >


Selskapsmøte for driftsåret 2017

Her finner du saksdokumentene til møtet.


Hvordan beskytte forretningshemmeligheter?

Hva er du mest redd for at konkurrentene skal få kjennskap til? Holder dere godt nok på deres forretningshemeligheter? Hvordan håndteres disse når ansatte slutter eller nye begynner? Lær om disse temaene i tillegg til grunnleggende kunnskap om forretnings- hemmeligheter og annen IPR.  KNF-medlemmer gratis. Ikke medlemmer kr. 250,-. Se invitasjonen her >  og her finner du presentasjonen fra møtet >


Lær mer om Innovasjon Norge sine tjenester

Sammen med Kongsberg Innovasjon inviterer vi til miniseminar om Innovasjon Norge (IN) sine tjenester for økt konkurransekraft.  Ved å delta får du full innsikt i IN’s tjenester, få kunnskap om hvilke prosjekter IN satser på og du får svar på konkrete spørsmål og mulighetene dine.


Frokostmøte “Nytt og nyttig fra PST og politiet”

PST informerer om trusselvurderingen for 2018. Næringslivskontakt i Sørøst politidistrikt Jarl Martin Pedersen snakker om arbeidslivskriminalitet – det angår alle! Les mer her >


 Merge’n Mix 2018  – en møteplass for næringslivet!

Kongsbergs nye B2B-møteplass og den første B2B-messen i KNFs regi. Her får du muligheten til å gjøre deg og din bedrift kjent, og møte bredden av byens næringsliv fra ulike bransjer. En dag som kan gi deg nye samarbeidspartnere og kunder!  Les mer om Merge’n Mix her >


“Det er mye penger å hente i SkatteFUNN”

Sammen med Kongsberg Innovasjon inviterer vi til miniseminar. Ved å delta her vil du få veiledning og verktøy som setter deg i stand til å søke SkatteFUNN-godkjenning for ditt FoU-prosjekt, øke sjansene for at ditt prosjekt blir godkjent og få presentert erfaringer fra andre som har mottatt SkatteFUNN.
o Om SkatteFUNN ordningen v/Trine Steen, Forskningsrådet
o Kongsberg Ferrotech forteller sin SkatteFUNN historie, Christopher Carlsen, adm dir, Kongsberg Ferrotech
o Hvordan skrive et godt SkatteFUNN prosjekt v/ Eirik Normann, Forskningsrådet


Historiefortellinger i sosiale medier

Er alt forandret nå, liksom? Samme historie i nye kanaler. Frokostmøtet tar sikte på å berolige annonsører og markedsførere som tror at verden nå er snudd på hodet og at ingenting er som før. Mye er faktisk akkurat som før, og det som er nytt er enklere å forholde seg til enn du kanskje trodde. Her finner du presentasjonen fra Frode Karlberg> Her finner du presentasjonen fra Ida Serneberg >


Nye E-134 – Statens Vegvesen informerer…

”Alle” har ventet i årevis på den nye E-134! Hver dag ser vi som bor og kjører i byen at prosjektet tar form, og mange lurer på hva konsekvensene blir i bybildet når veien endelig står ferdig.


Det nye personvernregelverket

Har du hørt om GDPR?  EUs forordning for personvern blir norsk lov i 2018. Det betyr at vi får nye regler for personvern i Norge. Det nye regelverket gir alle virksomheter nye plikter, og enkeltpersoner får nye rettigheter.  Les mer om agendaen for møtet her >  Her finner du lysbildene fra foredraget >


“Praktisk styrearbeid”

Er du, eller skal du bli et styremedlem? Er du daglig leder og skal rapportere til et styre?  Endringene i reglene om utbytte og kapitaluttak medfører utvilsomt økt ansvar for styret. Vi ser på hva dette kan innebære i det praktiske styrearbeidet. Hva kjennetegner et godt styrearbeid? Hvilket ansvar og plikter har styret? Hvilke kjøreregler har vi? Regnskapstall og styrebehandling – hvor finner vi de «røde flaggene».

 

2017


Frokostmøte “Egen software – selvledelse og hverdagsmestring”

Det er flest hverdager for oss alle, og mange hverdagsvalg vi må ta. Vi blir dratt mellom ulike målsettinger, krav og roller i hverdagen som krever høy grad av fleksibilitet. Gry Klippenberg har over 30 års erfaring fra næringslivet, og er i dag en del av Joblearn.


Frokostmøte «Hvordan ser fremtidens arbeidsmiljø ut?»

Fremtidens krav til vårt fysiske arbeidsmiljø blir et resultat av at ulike trender, tankeretninger og begrensninger påvirker oss. Hvordan kan vi bruke kunnskap til å sikre gode arbeidsmiljøer og læringsarenaer i egne bedrifter fremover?


Frokostmøte «Resultatet av Stortingsvalget 2017 er klart – hva betyr det for næringslivet? »

Etter Stortingsvalget er det klart at Erna Solberg fortsetter som statsminister.  Virke-sjef Vibeke H. Madsen snakket om hvilke refleksjoner arbeidsgiverorganisasjonen gjør seg etter valget, og hva det vil kunne bety for næringslivet.


Frokostmøte “Samfunnsansvar»

“Alle” snakker om samfunnsansvar. Det kan føles som et krav og et lovpålagt ansvar, mer enn noe som gir glede. Men er det sånn? Tre Kongsbergbedrifter forteller som sine erfaringer, og viser oss at å ta samfunnsansvar har en effekt.


Selskapsmøte

Det er avholdt selskapsmøte for Kongsberg Næringsforum for driftsåret 2016.

 

2016


11-november-28KONGSBERG 2030

Hvordan skal det være å bo, leve og arbeide i Kongsberg i 2030, og hvordan skal Kongsbergsamfunnet tilpasse seg framtidas muligheter, krav og forventninger? Bli med å diskutere framtidas Kongsberg med ordfører Kari Anne Sand. Les mer om Kongsberg 2030 her>


11-november-23Økonomisk Jule-Vorspiel

”Motvinden har løyet – Hva nå?” Marius Gonsholt Hov, Seniorøkonom i Handelsbanken, presenterte et oppdatert syn på norsk og internasjonal økonomi.  Les mer om medlemsmøtet her>


10-oktober-12Sosiale medier «Facebook: Hvordan annonsere – kommersielt bruk»

Lær hvordan du bruker Facebook, hvilke kommersielle muligheter som ligger i denne kanalen og hvordan du kan bruke Facebook til å markedsføre deg. Kurset gir deg konkrete og relevante caser og oppgaver å jobbe med.


August 31Status og trender i sosiale medier

Hvilke sosiale medier er de viktigste? Hvor store er de forskjellige kanalene, hvem bruker dem og til hva? Hvorfor og hvordan bør bedrifter opptre i de sosiale mediene? Lene Grønli fra Effektiv Respons snakker om dette, og om de viktigste trendene og framtiden innen sosiale medier. Dette miniseminaret gir innledende informasjon til kursrekken «Sosiale medier i forretningslivet» som vi arrangerer denne høsten


08 August 30Åpent informasjonsmøte om Innovasjonsprogrammet

Hvordan kan din bedrift jobbe smartere? Nå har du og din bedrift mulighet til å delta i et prosjekt med produkt- og tjenesteinnovasjon sammen med engasjerte masterstudenter fra Høgskolen i Sørøst-Norge og studenter ved fagskolen Tinius Olsen. Her får du svar på alt du lurer på om prosjektet, og du får høre prof. Sjur Dagestads foredrag om utviklingsprosesser.


 07 Juli 06Bebop&Business

Under overskriften «Ny tid  – Nye takter» handlet det om den nye tiden, om det å gripe sjansen, se de nye forretningsmulighetene, og ikke minst ha motet som kreves for å gå for det usikre.  Godt iblandet musikalske og kreative overraskelser, hyggelig selskap og god bevertning ble dagen og kvelden det første av flere høydepunkter i jazzuka!  Det hele ble avrundet med konserter av høy klasse både Pat Metheny og Sivert Høyem.


Juni 9Bruk av ATA-Carnet

Reiser du, eller noen i din bedrift utenlands med varer for utstilling, messer eller med teknisk utstyr for testing? Da kan et ATA-Carnet forenkle tollpasseringene og gjøre reisen enklere for dere! Sammen med Oslo Handelskammer inviterte vi til et informasjonsmøte om bruk av tolldokumentet ATA-Carnet og fordelene ved å bruke ATA-Carnet, som gjør at man blant annet slipper å deponere for toll og avgifter i lokal valuta i hvert land. Kurset var gratis!


April 27Temamøte/medlemsmøte ”Hva er et godt sted å bo?”

Kongsberg Næringsforum avholdt sitt Selskapsmøte onsdag 27. april, og inviterte i den forbindelse alle medlemmer til en hyggelig temakveld med mat og godt drikke rett etter Selskapsmøtet. Se hele invitasjonen her >


April 27Selskapsmøte for driftsåret 2015

Invitasjon, agenda og årsmelding er sendt til medlemmene iht. pålagte frister. Innkalling med relevant dokumentasjon finner du her >


April 12Næringslivsseminar med Sentralbanksjefen

I forbindelse med Norges Banks 200-årsjubileum, inviterte Kongsberg kommune, Kongsberg Næringsforening, Kongsberg Gruppen og Sparebank1 til åpent regionalt næringslivsforedrag i Krona. Sentralbanksjef Øystein Olsen ga et foredrag for næringslivet og studenter.  Seminaret var åpent for alle.
Se agenda her>


April 11Tjen mer penger med Facebook
– grunnleggende Facebook-kurs

Runde nr. 3 med dette populære kurset. Få grunnleggende kunnskap om Facebook som spennende og effektiv markedsføringskanal, og lær om hva som skal til for å lykke gjennom sosiale medier. Ta med egen PC – vi jobber praktisk og konkret med din egen Facebookside.


April 07Åpent møte om Kongsbergbanen

Jernbaneverket har fått i oppdrag av samferdselsdepartementet å utrede Kongsbergbanen. I den anledning inviterte Kongsberg kommune og Kongsberg Næringsforum til åpent møte om saken. Vi ønsket å informere, og få gode innspill til den videre prosessen.
Se agenda for møtet her>


Mars 17Multikulturell forståelse i næringslivet

– «The successful managers of the 21st century will be the culturally-competent ones»
Sir Richard D. Lewis har besøkt Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) i Kongsberg, og sammen med HSN hadde Kongsberg Næringsforum gleden av å invitere til seminar om multikulturell forståelse i næringslivet.  Sir Richard D. Lewis er internasjonalt kjent for «The Lewis Model of Culture», som ble utviklet på nittitallet, og boken “When Cultures Collide”.
Les mer om arrangementet her> 


Mars 09Tjen mer penger med Facebook
– grunnleggende Facebook-kurs

Runde nr. 2 med dette populære kurset.   Få grunnleggende kunnskap om Facebook som spennende og effektiv markedsføringskanal, og lær om hva som skal til for å lykke gjennom sosiale medier.  Ta med egen PC – vi jobber praktisk og konkret med din egen Facebookside.
Se hele invitasjonen her>


Februar 24Tjen mer penger med Facebook
– grunnleggende Facebook-kurs

Få grunnleggende kunnskap om Facebook som spennende og effektiv markedsføringskanal, og lær om hva som skal til for å lykke gjennom sosiale medier.  Ta med egen PC – vi jobber praktisk og konkret med din egen Facebookside.
Se hele invitasjonen her>


Januar 28Mental trening

Frokostmøte med Bente Z. Steiro.  Mental trening handler om teknikker du kan benytte for å bli sterkere mentalt, slik at du kan hente ut ditt fulle potensiale og levere gode prestasjoner.
Se invitasjon og agenda her>


Januar 21Mental trening

Frokostmøte med Bente Z. Steiro.  Mental trening handler om teknikker du kan benytte for å bli sterkere mentalt, slik at du kan hente ut ditt fulle potensiale og levere gode prestasjoner.
Se invitasjon og agenda her>

 

2015


November 25KNFs medlemsjulebord

Onsdag 25. november hadde vi gleden av å ønske våre medlemmer velkommen til en hyggelig avslutning på året. I år besøkte vi Bjørn Thomas Høen sin garasje med en unik samling av mye rart. Her er alt fra biler, skilt og flipperspill til stereoanlegg, kjøleskap, jukebox’er…ja nær sagt alt som han synes verdt å ta vare på. Bjørn Thomas ga oss en omvisning og fortalte om samlingen sin.


September 25Fra ord til handling – samtalestrategier i yrkeslivet

En jobbsamtale er som et hinderløp, der ulike oppgaver skal løses underveis fram mot målet. Hvordan vi stiller spørsmål, eller responderer på andres innspill, kan få store konsekvenser for samtalens resultat. Basert på egen og andres forskning, viser Karianne Skovholt noen eksempler på spesifikke utfall av ulike samtalestrategier i møtesamtaler, veiledningssamtaler og i e-post. Arrangert i samarbeid med HBV i Krona.  Les mer her>


August 25Lokale muligheter i Prosjekt E-134

Arbeidet med ny Europavei gjennom Kongsberg er i gang.  Statens Vegvesen og Veidekke informerer om status, fremdrift og ikke minst hvilke muligheter prosjektperioden kan gi vårt lokale næringsliv.
Se hele invitasjonen her>


Juli 01Næringslivsdagen 2015

«Grenseløst» var tema for årets næringslivsdag som gikk av stabelen onsdag 1. juli. Vi hadde invitert tre forskjellige foredragsholdere til å velge sin vinkling på temaet, og til å fortelle hva de tenker om det grenseløse!  Næringslivsdagen markerer starten på Kongsberg Jazzfestival, og vi kunne for tredje år på rad by på inspirerende innlegg og spennende foredragsholdere, i tillegg til god mat og hyggelig selskap. Over 100 mennesker hadde funnet veien til 2. etasje på Quality Grand Hotell denne fantastiske sommerdagen.  Les mer her>


Mai 27“Hvordan få business ut av Facebook og Instagram”

Hva kan du få ut av medier som Facbook og Instagram, og hvordan kan du få det til? Foredragsholderen Takin Kroop har lang erfaring fra et stort spenn av kampanjer. Temaet blir fulgt opp med ettermiddags-/kveldskurs i juni.  Les mer her >


Mai 26 Kongsberg Næringsforums Selskapsmøte

Selskapsmøte for driftsåret 2014 i Kongsberg Næringsforum SA ble avholdt tirsdag 26. mai 2015 kl. 17.00 i selskapets lokaler i Kirketorget 4, 3616 Kongsberg.
Se innkalling her>  Se årsmelding for driftsåret 2014 her>


April 28Hva betyr ryktet for bedriften din?

Tom Søgård, Daglig leder i Byen Vår Drammen og Svein Holter, byråleder i Oktan, kommer for å snakke om erfaringer med omdømmebygging og hvilken betydning det kan ha for din bedrift.
Se invitasjonen her >


Mars 25Den coachende lederstilen – grunnlaget for en konstruktiv prestasjonskultur

Reg. tankefeltterapeut MNLH, Mette Rosseland, er en av Norges mest erfarne tankefeltterapeuter. Mette har jobbet med personlig utvikling for Strømsgodset Toppfotball siden 2010, og hun har bred erfaring med å benytte tankefeltteknikker for mange typer utfordringer både for enkeltpersoner, bedrifter og det offentlige.


Mars 24
Hvordan møter vi fremtidens kunder?

Konsernsjef Ole Vinje har ledet Komplett til å bli nordens største netthandelsaktør. ”Alle” kjenner til Komplett.no. I dag er det Norges største nettbutikk, og hvert 6. sekund blir en ny ordre plukket på lageret. Nå kan du lære fra de beste – konsernsjef i Komplett.com, Ole Vinje, kommer til Kongsberg Næringsforum for å fortelle om sine erfaringer og dele sin kunnskap.  Les mer her >


Mars 10Anleggsstart for E-134 – hva betyr det for deg?

Tom Hedalen fra Statens Vegvesen leder Prosjekt E134 Damåsen- Saggrenda.  Nå er det like før anleggsstart, og mange vil bli berørt av arbeidene som settes i gang. Han kommer til Kongsberg Næringsforum for å fortelle mer om anleggsstarten og hvordan det vil påvirke Kongsberg by. Arbeidet med veien vil også by på muligheter for næringslivet.  Se invitasjon og agenda her>


Januar 29“Krona”

Hvem og hva vil du finne i Krona?  Irene Hagen (KNF), Halldis Skogen (KKP Eiendom) og Heidi Hesselberg-Løken (Kongsberg kommune) fortalte om Krona på Vestsida, byggeprosessen og hva vi kan vente oss.  Presentasjonene KKP Eiendom og Kongsberg kommune ser du ved å klikke på linkene.


Januar 27Oppfølging av sykemeldte

Er du leder og/eller har du personalansvar? Har du fått med deg siste nytt om oppfølging av sykemeldte?  Medlemsmøtet “Oppfølging av sykemeldte” ble arrangert for ledere og andre med personalansvar, og satte fokus på de nye reglene for oppfølging av medarbeidere.  NAV Arbeidslivssenteret var faglig ansvarlig for møtet.  Se presentasjonene fra møtet her >


Januar 19Samfunnet i endring – kommunereformen

Hvordan kan vi sikre gode hverdagsregioner for næringslivet de neste 20 årene?  Fylkesmann i Buskerud Helen Bjørnøy og NHO-direktør Per Steinar Jensen diskuterte fremtiden med aktører i hele Kongsbergregionen.  Invitasjon og agenda >