Home print

Mølla er årets helårsarrangør 2016

EnergiMølla går i 2017 inn i sitt 15. år som Kongsbergs kulturelle smeltedigel. «Mølla», som stedet kalles på folkemunne, er hovedsakelig drevet av frivillige, og har i løpet av de fire siste årene opplevd å sette rekord i årsresultat, rekord i publikumstall to (!) ganger, antall solgte billetter, rekord i tildelt støtte og har vunnet Kongsberg Kommune sin pris for årets servicebedrift.  Nå kan de også krone seg med den gjeve tittelen årets helårsarrangør 2016.

– Dette betyr alt!! For ansatte, for artister, for frivillige, for samarbeidspartnere, for publikum og alle involverte EnergiMølla. Det betyr også at vi må forsvare tittelen og leve opp til den i all fremtid. Om vi skulle takket alle som har bidratt til dette så måtte vi stått her til neste års prisutdeling. TUSEN TAKK! – sier daglig leder og bookingsansvarlig for EnergiMølla Yngvild Kristensen.

Mølla var en av fem finalister i kategorien «Årets helårsarrangør 2016»

De vant over Rockeklubben i Porsgrunn, Rockefeller i Oslo, Terminalen Byscene i Ålesund og Union Scene i Drammen. En fagjury plukket ut finalistene.
– Nei, det som betyr så mye for oss som konsertarrangør er at det er nettopp medlemmer og kolleger i hele konsert-Norge som avgjør hvem som skal vinne. Så det er våre «likesinnede» som har stemt oss fram, sier Kristensen. Og nå blir det heder og ære for konsertstedet som feirer 15 år som kulturscene i år.

Daglig leder i NKA, Torbjørn Heitmann Valum som mange kjenner fra Kongsberg Jazzfestival, hadde mange lovord å si om vinnerne. – Årets vinnere representerer både kvaliteten og bredden av arrangør-Norge. Vi i Norske Konsertarrangører har aldri fått inn så mange nominasjoner, og vi opplever at prisene og oppmerksomhet dette gir både nominerte og prisvinner er viktig. Årets vinnere jobber hardt for at veldig mange skal få oppleve store opplevelser og er alle meget verdige vinnere blant sterke konkurrenter.

En jubileumskonsert av de sjeldne

Lørdag 20. mai kan du være tilstede på en helt spesiell konsertopplevelse.  I anledning jubileet har Energimølla, Kongsberg Jazzfestival og Jazz Evidence gått sammen om et stort prosjekt: Pianisten, komponisten og bandlederen Morten Qvenild er engasjert til å skrive ny musikk og arrangere den for et band der de fleste musikerne kommer fra Kongsberg. Verket har fått navnet AREA 51, oppkalt etter det hemmelige området i Nevada der det amerikanske forsvaret tester ut fly og våpensystem. Musikken vil speile kontrastene og motsetningene mellom teknologi og natur, mellom det menneskeskapte og det naturlige. «Ørkenkøntri og tekno lever side om side», sier komponisten. Denne konserten blir en helt spesiell begivenhet, der Morten Qvenild får vist fram de ulike sider ved sitt talent. Det blir nok en kontrastfylt konsert. Vi får sannsynligvis både lyriske og vakre strekk og mer dramatiske og ekspressive. De artistene han tar med seg, burde garantere ytterligere for at dette blir en helt spesiell konsert. Ekstra interessant er det at forfatteren Frode Grytten er med. Han har vi tidligere hørt på Kongsberg Jazzfestival, i Poesioasen i 2007 – og nettopp sammen med Morten Qvenild.

Her finner du Energimøllas facebookside med bl.a. arrangementer i løpet av året.