Home print

Reiselivet viste seg frem

 title=

I forbindelse med Norwegian Travel Workshop (NTW) i Bergen i april hadde Kongsberg besøk av 22 utenlandske innkjøpere på visningstur for norske reiselivsprodukter.  Visningsturen startet i Bergen, fortsatte gjennom Hardanger videre til Geilo, via Eidfjord, Vøringsfossen og Hardangervidda, før gruppen kom til Kongsberg. Etter besøket i Kongsberg skulle gruppen tilslutt ende i Oslo før de reiste hver til sitt.

Det var en gruppe på 22 spente deltagere som ankom Kongsberg Vandrerhjem Bergmannen lørdag 29. april.
De hadde fått informasjon om at de skulle inn i Sølvgruvene, men programmet resten av kvelden var en overraskelse. Vandrerhjemmet vartet opp med rom og frokost til alle deltagere, og Norsk Bergverksmuseum stilte med guider og middag fra Roys Selskapsmat.

Spente togpassasjerer

Da vi ankom gruvene på ettermiddagen ble vi godt tatt imot av Halvor Sælebakke som var vår vert og guide denne kvelden. Enkelte av deltagerne gjorde store øyene da det ble delt ut ørepropper og vi viste dem inn i togvognene. Om det skyldes plassen, frykten for støy eller at undertegnede nylig hadde avslørt at også middagen skulle foregå i gruvene, vites ikke.

Etter en fin guidet tur i gruvene, som også bød på musikalske overraskelser ved saksofonist Frøydis Groven (kjent fra «Beat for Beat»), ble samlet gruppen seg inne i festsalen som var flott pyntet for anledningen. Her fikk ble det servert aperitif og ost og kjeks, mens tonene fra Frøydis Grovens saksofon på nytt trollbandt oss alle.

Trolsk stemning i Kongens Gruve

Roys Selskapsmat hadde forberedt en deilig tre-retters meny bestående av Kongsbergakevittgravet laks til forrett, indrefilet av reinsdyr til hovedrett, og tradisjonell multekrem til dessert. Gode viner og eplemost fra Egge Gård gjorde måltidet komplett. Praten gikk lystig rundt bordet og vi som representerte opplevelsesbyen gjorde vårt beste for å overbevise gjestene om at Kongsberg burde settes på programmet deres til neste år. Else fra Storaas Gjestegård, og Marit fra Lampeland Hotell takket for maten og benyttet anledningen til å fortelle litt om hva man kan oppleve hos deres bedrifter, og alle fikk med seg noen deilige lokale produkter hjem.

Etter en vellykket middag i trivelig selskap satte vi oss på toget ut i dagen igjen. Bussen kjørte oss tilbake til Kongsberg Vanderhjem Bergmannen, men enkelte var ikke klare for kvelden riktig ennå. Vi hadde i løpet av kvelden fortalt gjestene våre om alt hva Kongsberg har å by på, og dette gjorde at om lag halvparten av gruppen ville oppleve Christians Kjeller. Stian tok svært godt i mot oss, og gjorde sitt ytterste for å tilfredsstille våre ulike ønsker til øl.

Heldigvis var ikke veien tilbake til Vandrerhjemmet lang når gjengen godt over midnatt fant ut at det var best å avrunde, slik at de var klare for en solid frokost før de satte seg i bussen med kurs for Oslo og reisen hjem.

Tusen takk til alle våre medlemsbedrifter som stilte opp med mat, overnatting og omvisning. Nå gjenstår «bare» arbeidet med å følge de opp, og sørge for at inntrykket fra Kongsberg setter varige spor.