Home print

Åpne medlemsmøter

På de åpne medlemsmøtene tar vi opp temaer og saker som er aktuelle for alle medlemmer, uansett bransje og størrelse.

 

2018


Historiefortellinger i sosiale medier

Er alt forandret nå, liksom? Samme historie i nye kanaler. Frokostmøtet tar sikte på å berolige annonsører og markedsførere som tror at verden nå er snudd på hodet og at ingenting er som før. Mye er faktisk akkurat som før, og det som er nytt er enklere å forholde seg til enn du kanskje trodde. Her finner du presentasjonen fra Frode Karlberg> Her finner du presentasjonen fra Ida Serneberg >


Nye E-134 – Statens Vegvesen informerer…

”Alle” har ventet i årevis på den nye E-134! Hver dag ser vi som bor og kjører i byen at prosjektet tar form, og mange lurer på hva konsekvensene blir i bybildet når veien endelig står ferdig.


Det nye personvernregelverket

Har du hørt om GDPR?  EUs forordning for personvern blir norsk lov i 2018. Det betyr at vi får nye regler for personvern i Norge. Det nye regelverket gir alle virksomheter nye plikter, og enkeltpersoner får nye rettigheter.  Les mer om agendaen for møtet her >  Her finner du lysbildene fra foredraget >


«Praktisk styrearbeid»

Er du, eller skal du bli et styremedlem? Er du daglig leder og skal rapportere til et styre?  Endringene i reglene om utbytte og kapitaluttak medfører utvilsomt økt ansvar for styret. Vi ser på hva dette kan innebære i det praktiske styrearbeidet. Hva kjennetegner et godt styrearbeid? Hvilket ansvar og plikter har styret? Hvilke kjøreregler har vi? Regnskapstall og styrebehandling – hvor finner vi de «røde flaggene».

 

2017


Frokostmøte «Egen software – selvledelse og hverdagsmestring»

Det er flest hverdager for oss alle, og mange hverdagsvalg vi må ta. Vi blir dratt mellom ulike målsettinger, krav og roller i hverdagen som krever høy grad av fleksibilitet. Gry Klippenberg har over 30 års erfaring fra næringslivet, og er i dag en del av Joblearn.


Frokostmøte «Hvordan ser fremtidens arbeidsmiljø ut?»

Fremtidens krav til vårt fysiske arbeidsmiljø blir et resultat av at ulike trender, tankeretninger og begrensninger påvirker oss. Hvordan kan vi bruke kunnskap til å sikre gode arbeidsmiljøer og læringsarenaer i egne bedrifter fremover?


Frokostmøte «Resultatet av Stortingsvalget 2017 er klart – hva betyr det for næringslivet? »

Etter Stortingsvalget er det klart at Erna Solberg fortsetter som statsminister.  Virke-sjef Vibeke H. Madsen snakket om hvilke refleksjoner arbeidsgiverorganisasjonen gjør seg etter valget, og hva det vil kunne bety for næringslivet.


Frokostmøte «Samfunnsansvar»

«Alle» snakker om samfunnsansvar. Det kan føles som et krav og et lovpålagt ansvar, mer enn noe som gir glede. Men er det sånn? Tre Kongsbergbedrifter forteller som sine erfaringer, og viser oss at å ta samfunnsansvar har en effekt.


Selskapsmøte

Det er avholdt selskapsmøte for Kongsberg Næringsforum for driftsåret 2016.

 

2016


11-november-28KONGSBERG 2030

Hvordan skal det være å bo, leve og arbeide i Kongsberg i 2030, og hvordan skal Kongsbergsamfunnet tilpasse seg framtidas muligheter, krav og forventninger? Bli med å diskutere framtidas Kongsberg med ordfører Kari Anne Sand. Les mer om Kongsberg 2030 her>


11-november-23Økonomisk Jule-Vorspiel

”Motvinden har løyet – Hva nå?” Marius Gonsholt Hov, Seniorøkonom i Handelsbanken, presenterte et oppdatert syn på norsk og internasjonal økonomi.  Les mer om medlemsmøtet her>


10-oktober-12Sosiale medier «Facebook: Hvordan annonsere – kommersielt bruk»

Lær hvordan du bruker Facebook, hvilke kommersielle muligheter som ligger i denne kanalen og hvordan du kan bruke Facebook til å markedsføre deg. Kurset gir deg konkrete og relevante caser og oppgaver å jobbe med.


August 31Status og trender i sosiale medier

Hvilke sosiale medier er de viktigste? Hvor store er de forskjellige kanalene, hvem bruker dem og til hva? Hvorfor og hvordan bør bedrifter opptre i de sosiale mediene? Lene Grønli fra Effektiv Respons snakker om dette, og om de viktigste trendene og framtiden innen sosiale medier. Dette miniseminaret gir innledende informasjon til kursrekken «Sosiale medier i forretningslivet» som vi arrangerer denne høsten


08 August 30Åpent informasjonsmøte om Innovasjonsprogrammet

Hvordan kan din bedrift jobbe smartere? Nå har du og din bedrift mulighet til å delta i et prosjekt med produkt- og tjenesteinnovasjon sammen med engasjerte masterstudenter fra Høgskolen i Sørøst-Norge og studenter ved fagskolen Tinius Olsen. Her får du svar på alt du lurer på om prosjektet, og du får høre prof. Sjur Dagestads foredrag om utviklingsprosesser.


 07 Juli 06Bebop&Business

Under overskriften «Ny tid  – Nye takter» handlet det om den nye tiden, om det å gripe sjansen, se de nye forretningsmulighetene, og ikke minst ha motet som kreves for å gå for det usikre.  Godt iblandet musikalske og kreative overraskelser, hyggelig selskap og god bevertning ble dagen og kvelden det første av flere høydepunkter i jazzuka!  Det hele ble avrundet med konserter av høy klasse både Pat Metheny og Sivert Høyem.


Juni 9Bruk av ATA-Carnet

Reiser du, eller noen i din bedrift utenlands med varer for utstilling, messer eller med teknisk utstyr for testing? Da kan et ATA-Carnet forenkle tollpasseringene og gjøre reisen enklere for dere! Sammen med Oslo Handelskammer inviterte vi til et informasjonsmøte om bruk av tolldokumentet ATA-Carnet og fordelene ved å bruke ATA-Carnet, som gjør at man blant annet slipper å deponere for toll og avgifter i lokal valuta i hvert land. Kurset var gratis!


April 27Temamøte/medlemsmøte ”Hva er et godt sted å bo?”

Kongsberg Næringsforum avholdt sitt Selskapsmøte onsdag 27. april, og inviterte i den forbindelse alle medlemmer til en hyggelig temakveld med mat og godt drikke rett etter Selskapsmøtet. Se hele invitasjonen her >


April 27Selskapsmøte for driftsåret 2015

Invitasjon, agenda og årsmelding er sendt til medlemmene iht. pålagte frister. Innkalling med relevant dokumentasjon finner du her >


April 12Næringslivsseminar med Sentralbanksjefen

I forbindelse med Norges Banks 200-årsjubileum, inviterte Kongsberg kommune, Kongsberg Næringsforening, Kongsberg Gruppen og Sparebank1 til åpent regionalt næringslivsforedrag i Krona. Sentralbanksjef Øystein Olsen ga et foredrag for næringslivet og studenter.  Seminaret var åpent for alle.
Se agenda her>


April 11Tjen mer penger med Facebook
– grunnleggende Facebook-kurs

Runde nr. 3 med dette populære kurset. Få grunnleggende kunnskap om Facebook som spennende og effektiv markedsføringskanal, og lær om hva som skal til for å lykke gjennom sosiale medier. Ta med egen PC – vi jobber praktisk og konkret med din egen Facebookside.


April 07Åpent møte om Kongsbergbanen

Jernbaneverket har fått i oppdrag av samferdselsdepartementet å utrede Kongsbergbanen. I den anledning inviterte Kongsberg kommune og Kongsberg Næringsforum til åpent møte om saken. Vi ønsket å informere, og få gode innspill til den videre prosessen.
Se agenda for møtet her>


Mars 17Multikulturell forståelse i næringslivet

– «The successful managers of the 21st century will be the culturally-competent ones»
Sir Richard D. Lewis har besøkt Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) i Kongsberg, og sammen med HSN hadde Kongsberg Næringsforum gleden av å invitere til seminar om multikulturell forståelse i næringslivet.  Sir Richard D. Lewis er internasjonalt kjent for «The Lewis Model of Culture», som ble utviklet på nittitallet, og boken “When Cultures Collide”.
Les mer om arrangementet her> 


Mars 09Tjen mer penger med Facebook
– grunnleggende Facebook-kurs

Runde nr. 2 med dette populære kurset.   Få grunnleggende kunnskap om Facebook som spennende og effektiv markedsføringskanal, og lær om hva som skal til for å lykke gjennom sosiale medier.  Ta med egen PC – vi jobber praktisk og konkret med din egen Facebookside.
Se hele invitasjonen her>


Februar 24Tjen mer penger med Facebook
– grunnleggende Facebook-kurs

Få grunnleggende kunnskap om Facebook som spennende og effektiv markedsføringskanal, og lær om hva som skal til for å lykke gjennom sosiale medier.  Ta med egen PC – vi jobber praktisk og konkret med din egen Facebookside.
Se hele invitasjonen her>


Januar 28Mental trening

Frokostmøte med Bente Z. Steiro.  Mental trening handler om teknikker du kan benytte for å bli sterkere mentalt, slik at du kan hente ut ditt fulle potensiale og levere gode prestasjoner.
Se invitasjon og agenda her>


Januar 21Mental trening

Frokostmøte med Bente Z. Steiro.  Mental trening handler om teknikker du kan benytte for å bli sterkere mentalt, slik at du kan hente ut ditt fulle potensiale og levere gode prestasjoner.
Se invitasjon og agenda her>

 

2015


November 25KNFs medlemsjulebord

Onsdag 25. november hadde vi gleden av å ønske våre medlemmer velkommen til en hyggelig avslutning på året. I år besøkte vi Bjørn Thomas Høen sin garasje med en unik samling av mye rart. Her er alt fra biler, skilt og flipperspill til stereoanlegg, kjøleskap, jukebox’er…ja nær sagt alt som han synes verdt å ta vare på. Bjørn Thomas ga oss en omvisning og fortalte om samlingen sin.


September 25Fra ord til handling – samtalestrategier i yrkeslivet

En jobbsamtale er som et hinderløp, der ulike oppgaver skal løses underveis fram mot målet. Hvordan vi stiller spørsmål, eller responderer på andres innspill, kan få store konsekvenser for samtalens resultat. Basert på egen og andres forskning, viser Karianne Skovholt noen eksempler på spesifikke utfall av ulike samtalestrategier i møtesamtaler, veiledningssamtaler og i e-post. Arrangert i samarbeid med HBV i Krona.  Les mer her>


August 25Lokale muligheter i Prosjekt E-134

Arbeidet med ny Europavei gjennom Kongsberg er i gang.  Statens Vegvesen og Veidekke informerer om status, fremdrift og ikke minst hvilke muligheter prosjektperioden kan gi vårt lokale næringsliv.
Se hele invitasjonen her>


Juli 01Næringslivsdagen 2015

«Grenseløst» var tema for årets næringslivsdag som gikk av stabelen onsdag 1. juli. Vi hadde invitert tre forskjellige foredragsholdere til å velge sin vinkling på temaet, og til å fortelle hva de tenker om det grenseløse!  Næringslivsdagen markerer starten på Kongsberg Jazzfestival, og vi kunne for tredje år på rad by på inspirerende innlegg og spennende foredragsholdere, i tillegg til god mat og hyggelig selskap. Over 100 mennesker hadde funnet veien til 2. etasje på Quality Grand Hotell denne fantastiske sommerdagen.  Les mer her>


Mai 27«Hvordan få business ut av Facebook og Instagram»

Hva kan du få ut av medier som Facbook og Instagram, og hvordan kan du få det til? Foredragsholderen Takin Kroop har lang erfaring fra et stort spenn av kampanjer. Temaet blir fulgt opp med ettermiddags-/kveldskurs i juni.  Les mer her >


Mai 26 Kongsberg Næringsforums Selskapsmøte

Selskapsmøte for driftsåret 2014 i Kongsberg Næringsforum SA ble avholdt tirsdag 26. mai 2015 kl. 17.00 i selskapets lokaler i Kirketorget 4, 3616 Kongsberg.
Se innkalling her>  Se årsmelding for driftsåret 2014 her>


April 28Hva betyr ryktet for bedriften din?

Tom Søgård, Daglig leder i Byen Vår Drammen og Svein Holter, byråleder i Oktan, kommer for å snakke om erfaringer med omdømmebygging og hvilken betydning det kan ha for din bedrift.
Se invitasjonen her >


Mars 25Den coachende lederstilen – grunnlaget for en konstruktiv prestasjonskultur

Reg. tankefeltterapeut MNLH, Mette Rosseland, er en av Norges mest erfarne tankefeltterapeuter. Mette har jobbet med personlig utvikling for Strømsgodset Toppfotball siden 2010, og hun har bred erfaring med å benytte tankefeltteknikker for mange typer utfordringer både for enkeltpersoner, bedrifter og det offentlige.


Mars 24
Hvordan møter vi fremtidens kunder?

Konsernsjef Ole Vinje har ledet Komplett til å bli nordens største netthandelsaktør. ”Alle” kjenner til Komplett.no. I dag er det Norges største nettbutikk, og hvert 6. sekund blir en ny ordre plukket på lageret. Nå kan du lære fra de beste – konsernsjef i Komplett.com, Ole Vinje, kommer til Kongsberg Næringsforum for å fortelle om sine erfaringer og dele sin kunnskap.  Les mer her >


Mars 10Anleggsstart for E-134 – hva betyr det for deg?

Tom Hedalen fra Statens Vegvesen leder Prosjekt E134 Damåsen- Saggrenda.  Nå er det like før anleggsstart, og mange vil bli berørt av arbeidene som settes i gang. Han kommer til Kongsberg Næringsforum for å fortelle mer om anleggsstarten og hvordan det vil påvirke Kongsberg by. Arbeidet med veien vil også by på muligheter for næringslivet.  Se invitasjon og agenda her>


Januar 29«Krona»

Hvem og hva vil du finne i Krona?  Irene Hagen (KNF), Halldis Skogen (KKP Eiendom) og Heidi Hesselberg-Løken (Kongsberg kommune) fortalte om Krona på Vestsida, byggeprosessen og hva vi kan vente oss.  Presentasjonene KKP Eiendom og Kongsberg kommune ser du ved å klikke på linkene.


Januar 27Oppfølging av sykemeldte

Er du leder og/eller har du personalansvar? Har du fått med deg siste nytt om oppfølging av sykemeldte?  Medlemsmøtet «Oppfølging av sykemeldte» ble arrangert for ledere og andre med personalansvar, og satte fokus på de nye reglene for oppfølging av medarbeidere.  NAV Arbeidslivssenteret var faglig ansvarlig for møtet.  Se presentasjonene fra møtet her >


Januar 19Samfunnet i endring – kommunereformen

Hvordan kan vi sikre gode hverdagsregioner for næringslivet de neste 20 årene?  Fylkesmann i Buskerud Helen Bjørnøy og NHO-direktør Per Steinar Jensen diskuterte fremtiden med aktører i hele Kongsbergregionen.  Invitasjon og agenda >